Rize Şube’nin Genel Kurulu Yapıldı
02 Ekim 2022, Pazar

Sağlık-Sen Rize Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yeniden başkanlığa seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurul, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Şemsettin Karadoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz’ün yaptığı genel kurula; Memur-Sen İl Temsilcisi Seyit Ali Yılmaz ile Memur-Sen’e bağlı şubelerin yöneticileri, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Artvin Şube Başkanı Fehmi Er, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın katıldı.

“Tertemiz Bir Mazimiz Var”

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetimime başarılar diledi.

Baykan, Sağlık-Sen’in tertemiz bir mazisi olduğuna dikkat çekerek, “Şükürler olsun alnımız ak. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzlerce sorununa neşter vurduk, yüzlerce talebini kazanıma dönüştürdük. Çünkü biz inanmış bir teşkilatız. Bu inanmışlığı kendimize azık ederek emek ve alın teri mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü tarihi sadece inananlar yazar” ifadelerini kullandı.

“Adaletsizlik Ortadan Kalkarsa Sağlık Çalışanlarımızın Memnuniyeti Artar”

Gündeme dair de değerlendirmelerde bulunan Baykan, Ek Ödeme Yönetmeliği’nin adaletsizliğe sebep olan yönlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Baykan, “Beyaz reform diye isimlendirilen ve uygulamaya konulan yönetmeliğin sahada aksayan ve memnuniyetsizlik üreten yönleri var. Onlarda düzeltildiği takdirde çalışan memnuniyeti artacak bu da toplumun refah ve huzuruna katkı sunacaktır” diye konuştu.

İstihdam yetersizliğinden kaynaklanan aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Baykan, “Aşırı iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarımızın tükenmişlik hissi had safhaya ulaştı. Bunun önüne geçmek için her fırsatta istihdamın artırılması gerektiğini söyledik. Geçtiğimiz aylarda bu yıl içinde 85 bin sağlık personeli alınacağı açıklandı. Bu alımların düzenli olarak her yıl yapılması sağlık sisteminin geleceği açısında önem arz ediyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: ‘Yaşasın ve Kahrolsun’ Sloganları Arasına Sıkışmış Sendikal Anlayışın Karşısında Durduk

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da, Rize Şube’nin genel kurulunun hayırlı olmasını temenni ederek, Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Karadoğan, Memur-Sen’in sendikal mücadeleye yeni bir soluk getirdiğini söyleyerek, “Kurulduğumuz günden bu yana kaldırım taşı ile ‘yaşasın ve kahrolsun’ sloganları arasına sıkışmış bir sendikal anlayışın karşısında durduk. Belki de bizi bu noktaya getiren bu anlayış oldu. 27 yıllık bir çınar, Anadolu’nun dört bir yanına kök salmış onurlu bir mücadele. Bu kutlu davaya emek veren büyüklerimizden Allah razı olsun. Onların sendikal mücadelede açtığı yeni çığır bugün yolumuzu aydınlatıyor” şeklinde konuştu.

“İnandığı misyon, ortaya koyduğu vizyon, çözüm odaklı sendikal anlayışı ve neşter vurduğu birçok sorunla Sağlık-Sen, müreffeh yarınlar için çalışmaya devam ediyor” diyen Karadoğan, “Hekiminden hemşiresine, 112 çalışanından teknikerine ülkemizin umudu sağlık ordusunun gür sesi, Sağlık-Sen’dir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Eğilmeden, bükülmeden dik duruyoruz. Birileri gibi şov yapmıyor, hakikatin ve gerektiğinde mevzuatın sınırlarını zorlayarak sendikacılık yapıyoruz.  Adaletsizliğin ve hakkaniyetsizliğin karşısında dimdik duruyoruz.  Kimseye eyvallahımız yok. Kendi ikbalimiz için değil bu ülkenin umudu sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Yılmaz: Başkalarının Hataları Üzerinden Başarı Elde Etmedik

Güven tazeleyen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in üstlendiği sorumluluğun gereğini layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.

Sağlık-Sen’in önemli kazanımları hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Emeğimizin gücüyle ekmeğimizi büyütecek, hep birlikte kazanacağız. Yeni kazanımlar için yıllara meydan okuyacak emekler vereceğiz. Dünya ekonomisinin ülkemizi sürüklediği her türlü badirelerde ülkemizin yanında yer aldık, birlikte başardık. Büyük ülkeye büyük sendikal hareket gerekiyordu, uluslararası faaliyetler yürüterek bu boşluğu doldurmuş olduk. Kimseyi rakip görmedik, birileri gibi başkalarının hataları üzerinden başarı elde etmedik, hep çalıştık, çabaladık, emek verdik emeğimiz karşılığı olarak yetkili sendika olduk” diye konuştu.

Sağlık-Sen Rize Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Şube Sekreteri Rauf Pehlivan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rasim Yazıcı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Buçan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Karakaş, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Erkan.

PAYLAŞ :