Kars Şube’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
01 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Kars Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Muharrem Koskalan güven tazeledi. 

Kars Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu ile Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı’nın katılımıyla yapıldı.

Genel kurula, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın da katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: 14 Yıldır Kesintisiz Yetkili Sendika Olmamız Bize Olan Güvenin Karşılığı

Genel Kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Kars Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diledi. Genel kurulların muhasebe yapma ve istişare etme fırsatı tanıdığını vurgulayan Karadoğan, kurulların aynı zamanda yenilenmeye ve güç tazelemeye de imkan verdiğini dile getirdi.

Konuşmasında sendikal mücadelenin önemine değinen Karadoğan, emek, alın teri, hakkaniyet ve adalet kavramlarının sendikal mücadelenin mihenk taşı olduğunu söyledi. Sağlık-Sen olarak üyelerinin güvenini boşa çıkarmamak için hiç durmadan çalıştıklarını belirten Karadoğan, “Bu güvenin karşılığını 14 yıldır kesintisiz yetkili sendika olarak alıyoruz. Kutlu davamızdan vazgeçmiyor, Erdemliler Hareketimizin gösterdiği yolda mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Yönetmelik Eşitlik ve Hakkaniyet Temelli Yeniden Düzenlenmeli”

Sağlık Bakanlığı’nın son yayınladığı Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değinen Karadoğan, yönetmelik ile adaletsizliğe neden olan performans ödeme sistemine son verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bu yönüyle yönetmeliğin çok önemli olduğunu belirten Karadoğan, ancak yönetmelikte yer alan teşvik uygulamasından bazı sağlık çalışanlarının yararlanmamasının adaletsizliğe yol açtığını dile getirdi. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkan bir düzenlemenin kabul edilmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Karadoğan, yönetmeliğin eşitlik ve hakkaniyet temelli yeniden düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

Banka maaş promosyonlarının revize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Karadoğan, promosyonların revize edilmesinin enflasyon karşısında ezilen sabit gelirliler için zaruri hale geldiğini dile getirdi. Devlet bankalarının bu konuya öncülük etmesini isteyen Karadoğan, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Her Zaman Her Şartta Çalışanlarımızın Yanında Olacağız

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Kars Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nun tüm Sağlık-Sen teşkilatlarına ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek, “Seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum” dedi.  

Sağlık-Sen’in emek mücadelesini sonuna kadar sürdürdüğünü kaydeden Dural, birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözümü için çalıştıklarını dile getirdi.

Güçlü ve inanmış bir teşkilata sahip olduklarını belirten Dural, sorunlara çözüm üretmeye, her zaman, her şartta sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar önemli kazanımlara imza attıklarını kaydeden Dural, “Daima en iyisini hak eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışacağız. Yaşanan sorunlar için mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Taleplerimiz ve hedeflerimiz için inanç ve azimle gayret göstererek, yeni kazanımlar elde etmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: 27 Yıldır Emek Hareketinin Temsilcisiyiz

Kars Şubesi’nin 4. Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni eden Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

265 bini aşkın üye sayısıyla giderek büyüyen bir sendika olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Barutcu, “27 yıldır emek hareketinin temsilcisiyiz. 27 yıldır gece gündüz emek vererek sağlık çalışanlarının hakkı için mücadele ediyoruz” dedi.

Kars Şube Başkanı Koskalan: Masa Başı Sendikacılığı Yapmadık

Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, masa başı sendikacılığı değil saha sendikacılığı yaptıklarını belirterek, “Üyelik formlarına atılan her imzanın bizler için ne kadar değerli olduğu bilinci ile hareket ettik. Aldığımız bu sorumluluk ile gece gündüz demeden sağlık çalışanlarımız için hizmet verdik” diye konuştu.

Kentteki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmeye çalıştıklarını dile getiren Koskalan, “Hiçbir zaman umut tacirliği yapmadık. Vaatlerde bulunmadık. Yalan söylemedik. Bu da bizleri sahada değerli kıldı” dedi.

Kars Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Şube Başkan Vekili Murat Beyribey, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Öztürk, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahyettin Pak, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Artaç, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Duygu Arpağ, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Can Yıldırım.

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :