İstanbul 1 Nolu Şube’nin Yönetimi ile İstanbul 5 ve 6 Nolu Şubelerin Üst Kurul Delegeleri Belli Oldu
01 Ekim 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu ile İstanbul 5 Nolu (112) ve İstanbul 6 Nolu (ASH) Şubelerinin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulları yapıldı. Genel kurullarda, İstanbul 1 Nolu Şube’nin mevcut Şube Başkanı Zafer Caner yeniden başkan seçilirken, İstanbul 5 ve 6 Nolu Şubelerin üst kurul delegeleri belli oldu.

Genel Kurul, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan  yaptı.

“Bugüne Kadar Pek Çok Sorunu Çözüme Kavuşturduk, Bundan Sonra da Kavuşturacağız”

Delegelere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin bir hak mücadelesi olduğunu söyledi. Sağlık-Sen olarak sahada verdikleri mücadelenin karşılığını masada sonuçlandırmak için büyük gayret gösterdiklerini anlatan Durmuş, “Bizler dersimize çok iyi çalışıyoruz. Sadece eleştirmiyor, fikirler üretiyor, alternatif çözümler sunuyoruz. Alanında uzman isimlerle çalışıyor, sahanın sesine kulak veriyoruz. Bugüne kadar pek çok sorunu çözüme kavuşturduk. Bundan sonra da kavuşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Her platformda her fırsatta dile getirdikleri sorunların bugün tek tek çözülmeye başlandığına dikkat çeken Durmuş, “Son yayınlanan düzenlemeler ve yönetmelikte bizim yaptığımız tüm eleştirilerin dikkate alındığını görüyoruz. Ancak, yönetmeliğin eksik yönleri de var. Sahanın taleplerini topladık. Bazı itirazlarımız var. Bunun için gerekli başvuruları yaptık” şeklinde konuştu.

“Teşkilatımızın Gücü ve İnancıyla Hedeflerimizi Gerçekleştireceğiz”

Banka maaş promosyonlarının günümüz şartlarına göre revize edilmesi gerektiğine de değinen Durmuş, “Bankalar ile yapılan sözleşmelerin ilden ile ve bankadan bankaya farklılık arz etmesi çalışanlar arasında hayal kırıklığına sebep olmaktadır. Emniyet sınıfında olduğu gibi tüm Türkiye’de aynı tarihte ve eş değer şekilde promosyon anlaşmaları yapılmalı” dedi.

Önümüzdeki dönem hedefleri hakkında da bilgi veren Durmuş, “Hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Çünkü biz buna inanıyoruz. Teşkilatımız ile birlikte bu güce sahip olduğumuzu biliyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının geleceği için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Sendikal Mücadelenin Yegane Kahramanı Sahada Hizmet Verenlerdir

Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Genel Sekreter Durali Baki, pandemi sürecinde vefat eden sağlık  ve sosyal hizmet çalışanlarına Allah’tan rahmet diledi.

Bu teşkilatın ilk meşalesinin İstanbul’da ateşlendiğini anlatan Baki, o günden bu yana sahada destansı başarılara imza attıklarını dile getirdi. Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Baki, “Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Sendikal mücadelemizin yegane kahramanı sahada sizlersiniz. Herkes çok iyi biliyor ki, bir sorun varsa o sorunu sadece Sağlık-Sen çözer. Birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul’da sendikal mücadele yapmanın zorluluğuna değinen Baki, her daim ve her koşulda sağlık çalışanlarının yanında olmayı kendilerine düstur edindiklerini kaydetti.

“Bir Kazanç Varsa Herkese Adil ve Hakkaniyetli Bir Şekilde Paylaştırılmalı”

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değine Baki,  yönetmelikle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını, ancak bazı maddelerin adaletsizliğe neden olduğunu ifade etti. Baki, “Bir kazanç varsa herkese adil ve hakkaniyetli bir şekilde paylaştırılmalı. Çalışanların memnuniyetini sağlayacak, adaletli bir düzenleme talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Genel Kurul Ülkemize ve Sendikamıza Hayırlar Getirsin

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, dünyanın buluşma noktası olan İstanbul’da olmaktan şeref duyduğunu ifade ederek, “İstanbul 1 Nolu Şubemizin genel kurulunun, İstanbul’a, İstanbul şubelerimize, ülkemize ve sendikamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Caner: Bize Olan Güvenin Artmış Olması En Büyük Mutluluk

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 1 No’lu Şube olarak temsilcilerin büyük fedakarlığı ve çalışanların büyük teveccühü sayesinde Türkiye’nin en büyük sendika şubesi olma unvanını taşımaya devam ettiklerini söyledi. Caner, “Bizim için en büyük mutluluk, çok zor şartlar altında şubemize ve mücadelemize karşı güvenin hiç azalmadan artmış olmasıdır. Her zaman söylediğimiz gibi bizim sendikal anlayışımıza göre üyelik yalnızca atılan ve unutulan bir imza değil, büyük bir ailenin parçası olmak demektir” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde bu mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Caner, “Sağlık-Sen’e gönlünü ve ömrünü veren hiçbir arkadaşımız kendisini yalnız hissetmesin diye mücadeleye devam edeceğiz. Ömrü okumakla ve eğitimle geçen sağlık çalışanları yalnızca evine ekmek götürme derdinde olmasın, en güzel tatili de yapsın, en iyi evleri alsın, en güzel arabalara binsin ve en önemlisi de huzurlu bir iş ve aile yaşantısı olsun diye mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Göktürk: Sendikacılık İnanmış Ruhların ve Erdemli İnsanların İşidir

İstanbul 5 Nolu (112) Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, Aralık 2019’dan bu yana omuzlarına yüklenen sorumluluğun karşılığını vermek için soluksuz bir mücadeleye giriştiklerini söyledi. Sendikacılığın fedakarlık, sabır ve mücadele gerektiren çok zor bir iş olduğunu dile getiren Göktürk,  şunları söyledi:

“Sağlık çalışanı olarak sendikacılık yapmak ise bu zorluğun birkaç kat artması anlamına geliyor. Hem 7/24 esasıyla sağlık hizmeti sunacaksınız, hem de arta kalan az bir zamanda sendikacılık yapacaksınız. Böylesi bir iş ancak inanmış ruhların, kenetlenmiş bedenlerin ve erdemli insanların işidir.  Ama ardımızda ve yanımızda dağ gibi duran, büyük ve güçlü Türkiye hayali için ömrünü vermiş Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı var.”

İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Ergül: Alın Teri Her Yerde Aynı Değerle Karşılık Bulmalı

İstanbul 6 Nolu (ASH) Şube Başkanı Murat Ergül ise  yönetim kurulu üyeleri ve temsilciler ile şubeyi her geçen gün artan bir ivmeyle büyütmeye devam ettiklerini belirterek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlara özel bir şube olmamızdan dolayı da yalnızca İstanbul’a bağlı kalmıyor, tüm Türkiye’deki şubelerimizle de her daim tecrübe paylaşımında bulunuyoruz”  diye konuştu.

Ergül, “Emek her yerde emektir, alın teri her yerde aynı değerle karşılık bulmalıdır.  Sosyal hizmet çalışanları da nöbet tutuyor, sosyal hizmet çalışanları da yıpranıyor, sosyal hizmet çalışanları da teşviklerle, desteklerle motive olmak istiyor. Tüm bunları ve daha fazlasını da büyük Sağlık-Sen ailemizin kazanıma dönüştüreceğini de çok iyi biliyoruz. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve dün olduğu gibi bugünde kazanımlara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner güven tazelerken, İstanbul 5 ve 6 Nolu Şubelerinin üst kurul delegeleri belli oldu.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya, Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Üniversite Başkanı Ercan Öztürk, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Aydın Şube Başkanı Abdulbaki Karaer, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Hatay Şube Başkanı Mustafa Tekgüzel, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kırklareli Şube Başkanı Asım Günerhan, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz,Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

İstanbul 1 Nolu Şube’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Zafer Caner, Şube Başkan Vekili Ömer Lapanta, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdıç, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Solmaz, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Enver Sinanoğlu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahim Şimşek, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şengül Çelik.

 

PAYLAŞ :