İzmir 2 Nolu Şube’nin Üst Kurul Delegeleri Belli Oldu
25 Eylül 2022, Pazar

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın katıldığı genel kurulda, üst kurul delegeleri seçildi.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel Sekreter Baki: Güçlü ve İnanmış Bir Teşkilata Sahibiz

Genel kurulda delegelere seslenen Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen teşkilatının gücüne dikkat çekerek, “Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Giderek büyüyen ve güçlenen bir sendikayayız. Teşkilatımızın desteği ve güveniyle mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının canını acıtan sorunların çözümü için mücadele verdiklerini anlatan Baki, sağlık çalışanlarının zorlu koşullarda hizmet verdiğini belirtti. Baki, “Sağlık çalışanları alın terinin karşılığını istiyor. Sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in kazanımlarının ortada olduğunu belirten Baki, “Bizim yaptığımız faaliyetler nettir. Biz hiçbir zaman kıvırmadık. Hiçbir zaman toplantılarda farklı hastane odalarında farklı konuşmadık. Yapabileceklerimizi söyledik. Doğru bildiğimizi söyledik. Bundan sonra da hep doğruları söyleyeceğiz. Ne kandıran olacağız ne de kandırılan olacağız” şeklinde konuştu.

“En Kısa Sürede Hak Kayıpları Giderilmeli”

Son yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değinen Baki, yönetmelikle ve yapılan bazı düzenlemelerle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını, ancak bazı maddelerin adaletsizliğe neden olduğunu kaydetti.

Düzenlemelerde bazı sağlık çalışanlarının yok sayıldığına dikkat çeken Baki, “Sağlık-Sen olarak, hakkaniyetsiz ve adaletsiz olan maddelere davamızı açtık. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’na itirazlarımızı ilettik. Bakanlık, sahadan yükselen haklı itirazları dikkate almalıdır. Tüm çalışanların memnuniyetini sağlayacak, çalışma barışını zedelemeyecek düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.  En kısa sürede hak kayıpları giderilmelidir” diye konuştu.

İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özdemir: Her Yıl Yetkimizi Perçinliyor, Üye Sayımızı Artırıyoruz

İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise bugün İzmir’de 5 bin 600 üye ile hizmet sendikacılığı mücadelesine devam ettiklerini söyledi. Özdemir, “Biz kaynağını değerlerinden, gücünü ise teşkilatından ve üyelerinden alan bir sendikayız. Her yıl yetkimizi perçinliyor, üye sayımızı artırıyoruz. Giderek büyümemiz, temsilcisi olduğumuz değerlerin savunuculuğunu sahada daha gür bir sesle haykırmamızı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Mücadele etmeyi kesintisiz sürdüreceklerini dile getiren Özdemir, “Hizmet sendikacılığı mücadelemizin neferleri olarak, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşullarına erişmesi için bütün benliğimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Kurula, delegelerin yanı sıra Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Antalya Şube Bakanı Sinan Kuluöztürk, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer katıldı.

 

PAYLAŞ :