Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin Genel Kurulu Gerçekleştirildi
06 Ağustos 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı Abdülkadir Hız, yeniden şube başkanlığına seçildi.

Tek listeyle yapılan genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural’ın yaptığı genel kurula; İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu ve kurum temsilcileri de katıldı.

Genel Sekreter Baki: Sağlık Çalışanlarımızın Ortak Paydası, İnsan Hayatı ve Sağlığıdır

Delegasyona hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlığın bir bütün olduğunu ve 39 branşın hepsinin ayrı bir değer olduğuna dikkat çeken Baki, “Sağlık çalışanlarımızın tamamının ortak paydası, insan hayatı ve sağlığıdır. Bu nedenle kutsal bir iş yapıyorlar. Ve bu nedenle toplumda saygın bir yere sahipler. Sağlık-Sen olarak sağlığın bir bütün olduğunu biliyor ve 1 milyonu aşan sağlık ordumuzun geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meseleye böyle bütüncül yaklaştığımız için de hekiminden hemşiresine, şoföründen teknisyenine tamamının sorunlarının çözümü, refahının artışı için mücadele ediyoruz” dedi.

“Şiddet Artık Dayanılmaz Hale Geldi”

Sağlıkta şiddet sorununun can yakmaya devam ettiğini söyleyen Baki, “Her gün sağlıkta şiddet olayları yaşandığına şahit oluyoruz. Bıçakla, orakla, taşla hastaneye giren hasta yakınları sağlık çalışanı arkadaşlarımızın canına kastediyor. Şiddet artık dayanılmaz hale geldi. Şiddeti önleyecek tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Buradan Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Şiddete karşı acilen bir eylem planı hazırlanıp, devreye girmeli” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sendikal Mücadeleye Yeni Bir Soluk Getirdik

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar Şube’nin Genel Kurulu’nun hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikal mücadeleye yeni bir soluk getirdiğini söyleyen Karadoğan, “Kurulduğumuz günden bu yana emek, ekmek ve hak mücadelesini onurluca sürdürüyoruz. Birileri gibi ne karanlık odakların güdümünde ne de vesayete kucak açanların yanında olduk. Yerimiz her zaman bellidir. Milli iradenin yanında olduk, milletin değerlerinden yana tavır aldık. Bu anlayışla duruşumuzdan zerre taviz vermeden yürüyüşümüzü sürdürüyoruz” dedi.

Gündeme ilişkin de konuşan Karadoğan, hayat pahalılığının sabit gelirlileri ezdiğini söyledi. Karadoğan, “Burada aslolan enflasyonun yükselişinin durdurulmasıdır. Ekonomik istikrarın sağlanması en büyük arzumuz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Afyonkarahisar Şube’nin Yönetimine Başarılar Diliyorum

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Afyonkarahisar Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni etti.

Dural, yeniden güven tazeleyen Şube Başkanı Abdülkadir Hız ve yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Şube Başkanı Hız: Ortak Aklı Benimseyerek Yol Almayı En Doğru Yöntem Olarak Kabul Ediyoruz

Yeniden Afyonkarahisar Şube Başkanlığına seçilen Abdülkadir Hız, “İstişareyi, danışmayı ve ortak aklı benimseyerek yol almayı en iyi ve doğru yöntem olarak kabul eden bir anlayışı önceliyor ve önemsiyoruz. Bugüne kadar sağlık çalışanları için büyük mesafeler kat ettik. Göreve geldiğimizden bu yana üyelerimizin özlük ve sosyal hakları, ekonomik durumları ve ülkemizin iç ve dış gündemlerine ilişkin Genel Yetkili Sendikanın birer mensubu olduğumuzun bilinciyle en başta aile hayatında, iş hayatı ve sosyal çevrede, hayatın her alanında ve basında gündem oluşturan bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürdük. Aynı anlayış ile erdemliler hareketine yakışır şekilde emek ve ekmek mücadelesini sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Şube Sekreteri Mustafa Ulupınar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsa Yılmaz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Dere, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Balcı, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Demirtaş, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seydi Ahmet Şahin.

 

 

PAYLAŞ :