Samsun Şube’nin Yönetim Kurulu Üyeleri Belli Oldu
06 Ağustos 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı İlyas Biçer güven tazeledi.

Samsun Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla yapıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptı.

Genel kurulda delegelere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Memur-Sen teşkilatının ülkenin çimentosu olduğunu dile getiren Durmuş, Memur-Sen Konfederasyonun ülkenin her zor durumunda elini taşın altına koyarak risk alan, kimsenin olmadığı dönemde “ben varım” diyerek insiyatif almış büyük bir teşkilat olduğunun altını çizdi. Bu teşkilatın neferleri olarak ülkenin yarınlarına hizmet ettiklerini kaydeden Durmuş, bu durumdan gurur duyduklarını ifade etti.

“Çalışanların Haklarını İleriye Taşımak İçin Mücadele Ediyoruz”

Sendika olarak çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Durmuş, “Bize gönül vermiş çalışanların hak mücadelesini veriyoruz. Çalışanların ekonomik, özlük ve sosyal haklarını ileriye taşımak için hem sahada hem masada büyük uğraşlar veriyoruz. Toplu sözleşme süreçlerinde çalışanların menfaatlerini korumak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar bu hep böyle oldu. Bundan sonra da hep böyle olacak” diye konuştu.

Çalışanlar için verilen mücadelede 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun yetersiz kaldığını vurgulayan Durmuş, “4688 sayılı yasada köklü bir değişime ihtiyaç var. Memur-Sen olarak 4688 sayılı yasanın değiştirilmesini istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak sorunların çözümü için gayret gösterdiklerini dile getiren Durmuş, “Sendika olarak inandığımız, doğru bulduğumuz, çalışanların menfaatine olduğunu düşündüğümüz her şeyin mücadelesini veriyoruz. Meydanlarda da masada da kürsülerde de ziyaretlerde de bunları açıkça dile getiriyoruz. Her türlü zorluğa rağmen ortaya koyduğumuz duruş açık ve nettir. Çalışanlarımızın haklarını ileriye taşımak, onların yüzlerine güldürmek en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.

“Çalışma Barışını Sağlayacak Bir Yönetmelik Bekliyoruz”

Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun performansa bağlı ücret ödeme sistemi olduğunu ifade eden Durmuş, farklı hastanelerde hizmet verip aynı işi yapan çalışanların ayrı ücretler almasının adaletsizlik olduğunu kaydetti. Durmuş,  “Bizim yıllardır dile getirdiğimiz sorunların tümü Meclis’ten geçen sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili kanunun içinde yer alıyor. Kanun, çözüm üreten önemli düzenlemeleri içeriyor. Ancak, yönetmelikle bu kanunun içinin boşaltılmaması gerekiyor. Çalışma barışını bozacak, bir gruba verilen ancak diğer gruba verilmeyen bir uygulamayı asla kabul etmeyeceğimizi her ortamda ifade ediyoruz. Mutlaka adil ve adaletli bir ücret sistemi belirlenmeli. Çalışma barışını sağlayacak bir yönetmeliğin gelmesini bekliyoruz. Yeni yaralar değil, açılmış yaraları iyileştirecek bir yönetmelik istiyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Samsun Şube Başkanı Biçer: Hep Daha Çok Çalışacağız

Genel kurulda güven tazeleyen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, pandemi döneminde her daim sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını belirterek, “Bu zor yolculuk bize, birlikte olursak, bir aile gibi olursak, en büyük zorluklarla bile başa çıkılabileceğini öğretti. Samsun Şube olarak, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızla büyük aile olduk” diye konuştu.

Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen üye sayısı en çok artan şubelerden biri olduklarını dile getiren Biçer, “Şimdiye kadar aldığımız bayrağı bir ileri noktaya taşımaya, sağlık çalışanlarımıza daha iyi hizmetler götürmeye çalıştık. Bundan sonra da hedefimiz bu olacak. Hep daha çok çalışacağız. Daha iyisini yapmayı kendimize görev edineceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurula delegelerin yanı sıra, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, Gümüşhane Şube Başkanı Engin Karabulut, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın da katıldı.

Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İlyas Biçer, Şube Sekreteri Ersin Şener, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Arslan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Engin Güzel, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fuat Oktav, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Bilgin, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Talip Saygıcı.

PAYLAŞ :