İdari İzinlerle İlgili Tartışmaya Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Son Noktayı Koydu
03 Ağustos 2022, Çarşamba

Sağlık-Sen'in 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımı olan idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet izni ya da nöbet ücreti verilmesi hususu Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görüş yazısıyla tartışma konusu olmaktan çıktı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden konu hakkında görüş yazısı istedi.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü gönderdiği görüş yazısında, “Dinî bayram nedeniyle idari izin verilen 13 Temmuz 2022 Çarşamba ve 14 Temmuz 2022 Perşembe günlerinin haftalık/aylık çalışılması gereken süre içerisinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan, kapsadığı yıllar ile sınırlı olmak üzere yürürlükte olan anılan Toplu Sözleşmenin 44 üncü maddesi çerçevesinde, dinî bayram tatili sebebiyle idari izin günleri olan 13 Temmuz 2022 Çarşamba ve 14 Temmuz 2022 Perşembe günlerinde 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi kapsamında sayılan yerlerde fiilen görev yapanlara, çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin kullandırılması, izin kullandırılmasının mümkün olmaması halinde süreler karşılığında ilgililere 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi kapsamında nöbet ücreti ödenmesi gerektiği mütalaa edilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

PAYLAŞ :