Sağlık-Sen Kayseri Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
03 Temmuz 2022, Pazar

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, tek listeyle yapılan seçimde mevcut Şube Başkanı Hakan Keser  güven tazeledi. 

Kayseri Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural’ın katılımıyla yapıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel kurulda delegelere seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, “Merhum Kurucu Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi Türkiye’nin geleceğini inşa eden Erdemliler Hareketi olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için mücadele ediyoruz” dedi.

“Kazanımların Altında Sağlık-Sen’in Mücadelesi Var”

Bugüne kadar mücadelesini verdikleri en büyük sorunların başında şiddetin geldiğini dile getiren Durmuş, “Sendika olarak her ay düzenli yayınladığımız raporlarla şiddeti görünür hale getirdik. Şiddetin mutlak suretle bir çözüme kavuşturulması noktasında siyasi iradenin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Sağlık ve Adalet bakanlıklarının çalışmalarıyla sağlıkta şiddet katalog suçlar arasına girdi. Bu önemli bir gelişme. Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmayacaksa bile azalması noktasında çok önemli bir adım. Çünkü sağlıkta şiddet sadece yasaların, cezaların artırılmasıyla da çözülecek bir hadise değil. Toplumsal duyarlılığın da bu noktada devreye girmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının diğer bir sonunu olan malpraktis hakkında da konuşan Durmuş, “Malpraktis nedeniyle sağlık çalışanları yüksek miktarlarda tazminat ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum da vatandaşa sunulan sağlık hizmetini etkiliyordu. Yeni yasanın getirdiği

Mesleki Sorumluluk Kurulu ile sağlık çalışanları koruma altına alındı. Yasa, sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sürdürülebilmesi, sunulabilmesinin de önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Bu iki kazanımın altında Sağlık-Sen’in mücadelesi vardır” ifadelerini kullandı.

“Farklı İstihdam Modellerine Son Verilmesi İçin Mücadele Edeceğiz”

3600 ek gösterge kazanımının Memur-Sen’in kazanımı olduğunun altını çizen Durmuş, “Memur-Sen olarak ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele ettik ve çalışanların büyük bir kısmı ek gösterge düzenlemesinden yararlanacak. 3600 ek göstergeyi yeterli bulmayan bir kesim var. Şimdi de o kesim için mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sözleşmeli personel sorunu için de yakın zamanda çalışmaların başlayacağını bildiren Durmuş, farklı istihdam modellerine son verecek, özlük ve ekonomik hakların eşit olacağı bir modelin hayata geçirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Sağlık-Sen’in önümüzdeki dönem hedeflerini de anlatan Durmuş, en önemli sorunlarının istihdam yetersizliği olduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının yaşadığı pek çok sorunun temelinde istihdam yetersizliği olduğunu söyleyen Durmuş, sağlıkta istihdamı artırmaya yönelik politikaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Durmuş, "Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu şekilde bu mesleğin sürdürülebilmesi mümkün değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdam edilmesi şarttır" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Söylem Değil Çözüm Üretmeye Devam Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise, “Sağlık-sen olarak gücümüzü ve enerjimizi üyelerimizden alıyoruz, güçlü ve inanmış kadrolarımız ile söylem değil çözüm üretmeye; her zaman, her şartta devam ediyoruz” dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Doğan, “Bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımların arkasında kıymetli teşkilatımız var. Yine teşkilatımız ile birlikte yollara düşeceğiz, her emektar sağlık ve sosyal hizmet çalışanına ulaşacağız, hastane hastane, servis servis, klinik klinik dolaşacağız, terimizi soğutmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı. Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Daima en iyisini hak eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam ediyoruz. Ötelenen, ertelenen, bekleyen sorunlarımız için mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Gayretle sımsıkı sarıldığımız her işte, kaderin başarıdan yana tecelli edebilmesi için hep çaba gösterdik, yine taleplerimiz için de inanç ve azimle gayret göstererek, kazanım elde etmek için var gücümüzle çalışacağız.”

Kayseri Şube Başkanı Keser: Yılmadan, Yorulmadan Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz

Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili ve gerçek temsilcileri olduklarını dile getiren Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, “Omuzlarımızdaki ağır yükün farkındayız. Bu ağır sorumluluğu hakkıyla taşımak için, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkını ve alın terinin karşılığını alması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mücadelemiz her şeyin en iyisini hak eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız içindir” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen teşkilatları olarak pandemi sürecinde de sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadıklarını belirten Keser, “Emek veriyoruz, gayret gösteriyoruz ve helal kazancın kutsallığına inanıyoruz. Bu sebeple sağlık ve sosyal hizmet çalışanları alın terinin hakkını alması için yılmadan, yorulmadan mücadele veriyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımız çözülene kadar, her bir sağlık ve sosyal hizmet çalışanı özlük, mali ve sosyal haklarını tam manasıyla elde edene kadar yılmadan, yorulmadan mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde mevcut Başkan Hakan Keser güven tazeledi.

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan ve Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu katıldı.

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hakan Keser, Şube Sekreteri Erdal Yıldız, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cevdet Gökmen Atabey, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Dursun, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazim Akarsu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Çamur.

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :