Bolu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
02 Temmuz 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Bolu Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Şube Başkanı Sami Yılmaz güven tazeledi. 

Bolu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurulda delegelere seslenen Genel Sekreter Baki, sendikal mücadelede Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in önemini anlattı.

“Emek ve Alın Teri Mücadelesini Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in emek ve hak mücadelesinin öncülüğünü yaptığını dile getiren Baki, şunları söyledi:

"Kurulduğumuz günden bu yana emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kararlılıkla yetkiyi aldığımız günden beri kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurduk. Kamu çalışanlarımız için onlarca kazanıma imza attık. Bu başarı inanmışlığın ve omuz omuza yol yürümenin meyveleridir.”

Fedakarca görevlerini yapan sağlık ordusunun yaşadığı haksızlıklara, eşitsizliklere ve adaletsizliklere asla rıza göstermeyeceklerini belirten Baki, “Bu anlayış ile masada da sahada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Sağlık çalışanlarımız bu ülkenin umududur” dedi.

Baki, aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorunun temelini oluşturduğuna dikkat çekerek, “Sağlıkta istihdam mutlak surette artırılmalı. Bu bir talep değil zorunluluktur. Atama bekleyen binlerce gencimiz var. Sağlık sisteminin geleceği için istihdam oranı artırılmalı” ifadelerini kullandı.

Bolu Şube Başkanı Yılmaz: En Büyük Gayemiz Sağlık Çalışanlarının Yüzünü Çok Daha Fazla Güldürmek

Emek ve hak mücadelesine ilk günkü heyecanla devam ettiklerini dile getiren Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, “2018 yılında devir aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak amacıyla yılmadan çalıştık. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için her platformda mücadele ettik” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde, çalışanların tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Yılmaz, “Kazanımlarımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Fitneyle fesatla, yalanla dolanla, dedikoduyla değil, emek ve mücadele ile sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir. Birlik ve beraberliğimiz ile daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde, mevcut Şube Başkanı Sami Yılmaz güven tazeledi. 

Genel kurula delegelerin yanı sıra, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen Bolu Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Sami Yılmaz, Şube Başkan Vekili Musa Koyuncu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Şahin Uzunöz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Güldemir, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysi Aktürk, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Burak Karababa, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Davarcı.

 

 

 

PAYLAŞ :