Çankırı Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
25 Haziran 2022, Cumartesi

Çankırı Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Tuna Dinç, yeniden Şube Başkanı seçildi.

Genel kurula Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki katıldı.

Milletvekili Çivitcioğlu: Her Zaman Sağlık Çalışanlarının Yanındayız

Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, genel kurulda katılımcılara hitap etti.

Çankırı’ya yapılan sağlık hizmetlerini anlatan Çivitcioğlu, en kısa sürede 400 yataklı yeni hastanenin temelinin atılacağını söyledi.

Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarından bahseden Çivitcioğlu, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi.

Çivitcioğlu, yeniden Şube Başkanı seçilen Tuna Dinç ve ekibine başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Genel Sekreter Baki: Hastanelerde Güvenlik Tedbirleri Muhakkak Artırılmalı

Genel kurulda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in çeyrek asrı aşan geçmişiyle emek ve hak mücadelesinin öncülüğünü yaptığını kaydetti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baki, “Sağlıkta şiddete karşı cezaların artırılması önemli bir adım. Ancak burada güvenlik tedbirlerinin de artırılması gerektiği unutulmamalı. Bir bakıyorsunuz bıçakla, bir bakıyorsunuz orakla sağlık çalışanlarımıza saldırıyorlar. Bunun önüne geçmek için hastanelerde güvenlik tedbirleri muhakkak artırılmalı. Tabi şiddete karşı aslolan toplumsal duyarlılıktır. Bu duyarlılığı oluşturmak için acilen bir seferberlik başlatılmalı” ifadelerini kullandı.

“İstihdamın Artırılması Bir Talep Değil Zorunluluktur”

Baki, aşırı iş yükünün sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorunun temelini oluşturduğuna vurgu yaparak, “Sağlıkta istihdam mutlak surette artırılmalı. Bu bir talep değil zorunluluktur. Atama bekleyen binlerce gencimiz var. Sağlık sisteminin geleceği için istihdam oranı artırılmalı” diye konuştu.

3600 ek gösterge ve malpraktis yasasıyla ilgili de bilgi veren Baki, Sağlık-Sen’in hekiminden hemşiresine tüm sağlık ordusunun hakları için mücadele ettiğine dikkat çekti.

Çankırı Şube Başkanı Dinç: Herkes Unutsa da Tarih Unutmayacaktır Sağlık Çalışanlarımızı

Yeniden Şube Başkanı seçilen Tuna Dinç yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının her koşulda şifa bekleyenlerin yanında olduğunu söyledi.

Dinç, “Özellikle Batı Karadeniz illerimizi vuran sel felaketinden burada bulunan birçok arkadaşımız etkilenmiştir. Birçok arkadaşımız yarı beline kadar sel suyunun içinde can kurtarmak için ölümüne mücadele etti. Herkes unutsa da tarih unutmayacaktır sağlık çalışanlarımızı. Pandemi sürecinde de can kurtarmak için can verdi sağlık çalışanlarımız. Bu fedakarlığı asla ama asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Dinç, “Erdemliler Hareketinin neferleri olarak, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşullarına erişmesi için bütün benliğimizle mücadeleye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel kurula; İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Çelik ile Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Dönmez'in yanı sıra Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Ankara 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül, Karabük Şube Başkanı  Sezgin Aydoğmuş, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara katıldı.

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Tuna Dinç, Şube Sekreteri Zülkif Erdoğan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Geliş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tarık Altaş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Birkan Atak, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengizhan Demir, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Musa Demir.

 

PAYLAŞ :