Sağlık-Sen Muş Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
25 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Muş Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan mevcut Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve Şemsettin Karadoğan katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Baykan, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar Memur-Sen’imize ve Sağlık-Sen’imize emeği geçmiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

Sağlık çalışanlarının toplum nezdinde saygın bir yeri olduğuna vurgu yapan Baykan, pandemiyle bu saygınlığın daha da arttığını söyledi. 

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla çalıştığını belirten Baykan, “İnsanımızın ihtiyaç duyduğu her an sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız şefkatli ellerini uzatıyorlar” dedi.

Baykan, “Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz sendikal mücadelemizi tanımlarken ‘Bizim amacımız; sadece almak, daha çok almak değildir. Üretimi ve kaliteyi arttırmak, daha verimli, daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmaktır. Bizi yönetenlere yol göstermek, alternatif çözümler üretmektir’ diyordu. Aynı amaç ve uğurda emek ve alın teri mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Şiddete Karşı Toplumsal Duyarlılığı Artıracak Bir Kampanya Başlatılmalı”

Sağlık çalışanlarının tüm fedakarlıklarına rağmen şiddet görmeye devam ettiğini dile getiren Baykan, “Sağlıkta şiddete karşı cezaların artırılması elbette önemli. Ama buna rağmen şiddet olaylarında azalma olmuyorsa bu noktada yine belli adımların atılması gerekiyor. Şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artıracak bir kampanyanın bir an önce başlatılması gerekiyor. Bu noktada Sağlık-Sen olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Baykan, yeniden güven tazeleyen Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sağlık-Sen Sadece Üyelerinin Değil Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Umudu

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen’in sadece üyelerinin değil tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olduğunu söyledi. Karadoğan, “Yetkili sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sorunlarını ve taleplerini bize iletiyor. Bizden sorunlarının çözülmesini, taleplerinin karşılık bulmasını istiyorlar. Biz de bu anlayışla emek ve ekmek mücadelemizi sürdürüyoruz. Müreffeh yarınlar için geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sözleşmeli Personel Uygulamasına Son Verilmeli”

5. Dönem Toplu Sözleşme sürecini hatırlatan Karadoğan, Memur-Sen’in duruş sendikacılığı yaptığını ve toplu sözleşmeyi imzalamadığını söyledi.

Bu duruşla 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getiren Karadaoğan, “6. Dönem Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettik. Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış, 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması gibi değerli kazanımlar elde edildi. 3600 ek göstergeyle ilgili tasarının TBMM gündemine gelmesini bekliyoruz. Sözleşmelilerle ilgili çalışmalarda bir an önce başlamalı. Kamuda keşmekeşe neden olan sözleşmeli personel uygulamasına son verilmeli” diye konuştu.

Hayat pahalılığının tüm sabit gelirlilerin ortak sorunu haline geldiğine dikkat çeken Karadoğan, artan enflasyona karşı kamu çalışanlarının koruyacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini vurguladı.

Muş Şube Başkanı Vurar: Bizim Davamız Hiçbir Zaman Menfaat ve Çıkar Davası Olmamıştır

Güven tazeleyen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen çalışanlarımıza, fedakar yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, temsilcilerimize ve siz delegasyona şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Vurar, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bizim davamız hiçbir zaman menfaat ve çıkar davası olmamıştır. Çağdaş hizmet anlayışımız, hak arama mücadelesinde eğilmeden dik duruşumuz ve merhum Mehmet Akif İnan'ın oluşturduğu sendikal vizyonumuzla yolumuza emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Sağlık Sen'in vizyonunu ve misyonunu ilçe ilçe, köy köy, tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek anlattık, anlatmaya da devam ediyoruz. Çalışanlarımıza yalnız olmadıklarını gösterdik. Sorunları yerinde görerek çözüm odaklı bir çalışma anlayışıyla bu sorunları gidermek için mücadele ediyoruz. Çalışanlarımız tarafından temsilcilerimize iletilen tüm talepleri ilgili mercilere ileterek bu talepleri kazanıma dönüştürmeye gayret gösteriyoruz.”

Genel kurula, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ile Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin katıldı.

Sağlık-Sen Muş Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Şube Sekreteri Erol Çalışır, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mine Akyadın, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Servet Gülçin, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Bulut, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kamuran Asya, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Okay Akyüz.

 

PAYLAŞ :