Mersin Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
18 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Mersin Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Şube Başkanı Hasan Özer, güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı.

Konya Üniversite Şube’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu’nun ardından Mersin’e giden Genel Başkan Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

“Emek ve Alın Teri Mücadelesini Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Genel kurulda delegelere hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, sendikal mücadelede Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in önemine vurgu yaptı.

27 yıllık geçmişi ile Memur-Sen’in bugün Türkiye'nin en büyük konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Baki, "Kurulduğumuz günden bu yana emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kararlılıkla yetkiyi aldığımız günden bu yana kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurduk. Kamu çalışanlarımız için onlarca kazanıma imza attık. Bu başarı inanmışlığın ve omuz omuza yol yürümenin meyveleridir” dedi.

“Eşitsizliklere ve Adaletsizliklere Asla Müsaade Edemeyiz”

Baki, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her koşulda görevinin başında olduğunu hatırlatarak, “Sağlık çalışanlarımız; yaşanan depremlerde, sel felaketlerinde, yangınlarda, pandemi sürecinde yani insanımızın en zor anlarında görevlerinin başındalar. Fedakarca görevlerini yapan sağlık ordumuzun yaşadığı haksızlıklara, eşitsizliklere ve adaletsizliklere asla rıza gösteremeyiz. Bu anlayış ile masada da sahada da mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık çalışanlarımız bu ülkenin umududur” diye konuştu.

“Aşırı İş Yükü ve Şiddet Gibi Can Yakan Sorunlar Var”

Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü ve şiddet gibi can yakan sorunları olduğunu dile getiren Baki, istihdam yetersizliğinin birçok sorunun nedeni olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanı istihdamının bir an önce artırılması gerektiğini söyleyen Baki, sağlık sisteminin geleceği için bu konunun önemli olduğunu belirtti.

Şube Başkanı Özer: Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyoruz

Güven tazeleyen Şube Başkanı Hasan Özer ise yaptığı konuşmada, delegelere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Özer, üyelerinin her zaman yanlarında olduklarına vurgu yaparak, “Sürekli sahadayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı dinliyor, yaşadıkları sorunları çözmek için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız bilgi ve birikimle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.

Genel kurula delegelerin yanı sıra Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi Abdulla Çelik, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat ve Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet katıldı.

Sağlık-Sen Mersin Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Hasan Özer, Şube Sekreteri Hayri Ongün, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Saygı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serhat Dindar, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muharrem Başol,  Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Teke, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilge Aydınoğlu Gökşen

 

 

 

 

PAYLAŞ :