Konya Üniversite Şube’nin Üst Kurul Delegeleri Belli Oldu
18 Haziran 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Konya Üniversite Şube’nin Üst Kurul Delegesi Seçimli Genel Kurulu’na katıldı.

Delegelerin katıldığı kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu yaptı.

Kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılıkta birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Ancak birliktelik olursa bir güç ortaya koyulabilir. Teşkilat olarak kenetleneceğiz, birlik ve berabirliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“Kendi Alanında Marka İsimlerle Çalışıyoruz”

Sendikal mücadele yaparken ortaya koydukları tavrın farkındalık yarattığını dile getiren Durmuş, “Sendikacılığı laf olsun diye yapmıyoruz. Eğer bir hak mücadelesi veriyorsak temsil etmiş olduğumuz çalışanların başını öne eğdirmemiz gerekiyor. Masalarda, meydanlarda ve sahalarda bu misyon doğrultusunda mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen’in mevzuat departmanının çok iyi olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Durmuş, Türkiye’de kendi alanında marka olan isimlerle çalıştıklarını ve her konu ve soruna mutfakta çok iyi hazırladıklarını kaydetti. Durmuş, “Sağlık-Sen olarak bir cümle söylüyorsak bilin ki o konuya çok iyi çalışmışızdır ve öngörüler yaparak bir sonuç elde etmişizdir” dedi.

Toplu sözleşme kazanımları hakkında da konuşan Durmuş, 2019 yılındaki toplu sözleşmede ortaya koydukları net duruş sayesinde 2021 yılındaki toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını söyledi. Ne istediğini bilen, doğrudan çalışanların cebine girecek ve tüm çalışanları etkileyecek taleplerle masaya oturduklarını anlatan Durmuş, ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam kazanımının önemine değindi. Durmuş, “Kartopu gibi büyüyen önemli bir kazanım elde ettik. Bu kazanım her çalışanı doğrudan ilgilendiren değerli bir kazanımdır. Hiçbir kesintiye tabi olmayan bir kazançtır” ifadelerini kullandı.

“Can Acıtan Sorunların Çözümü İçin Mücadele Veriyoruz”

Sağlık-Sen olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gerçekten canını acıtan sorunların çözümü için mücadele verdiklerini belirten Durmuş, “Sorunları muhakkak çözüm noktasına getiriyoruz. Malpraktis ve sağlıkta şiddet için verdiğimiz mücadele karşılığını buldu. Hayat kurtarmak için risk alan çalışanları mağdur eden bu 2 konu da yasalaştı. Sağlıkta şiddet konusunda yasanın yeterli olmadığını biliyoruz. Şiddeti tetikleyen sorunların çözümü için de mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konya  Üniversite Şube Başkanı Şafak: Sendikacılığın Ruhunda Birlik ve Beraberlik Var

Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak ise üniversite hastanelerindeki çalışanların sorunlarını çözmek için çok mücadele verdiklerini belirterek, “Hiçbir zaman yılmadık. Hiçbir şeye boyun eğmedik. Her zaman dik durduk. Bir çalışan için bile herkesi karşımıza almaya hazırdık. Bundan sonra da duruşumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sendikacılığın ruhunda birlik ve beraberliğin olduğunu dile getiren Şafak, “Birlik ve beraberliğimiz bizim gücümüz. Birlik olursak hiç kimse karşımızda duramaz. Teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Genel Kurula, delegelerin yanısıra Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.

PAYLAŞ :