Sosyal Hizmetler Çalıştayı’nın Beşincisi Gerçekleştirildi
16 Haziran 2022, Perşembe

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Sosyal Hizmetler Çalıştayları serisinin beşincisinde, engelli ve yaşlılara yönelik sunulan hizmetlerde sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri müzakere edildi.

Memur-Sen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdür Yardımcısı Hulusi Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Eski Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, akademisyenler ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Çalıştayın moderatörlüğünü Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Başkanı Dr. Özcan Kars yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Çalışmalar Lafta Kalmıyor

Çalıştayda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, gerçekleştirdiği çalıştaylarla sosyal hizmet çalışanlarına yönelik önemli bir farkındalık yarattığı için Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Sağlık-Sen’in hizmet ve çalışan odaklı bir anlayış ortaya koyduğunu ve bu anlayışla yoluna devam ettiğini belirten Doğan, “Artık bağıran, yıkan, döken sendikacılık anlayışı bitti. İletişim ve lobi sendikacılığı başladı. Akademisyenlerle işbirliğinin önemi kavrandı. Sağlık-Sen olarak bu yolda ilerliyor ve güzel işler başarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarını daha iyiye taşımak için mücadele verdiklerini anlatan Doğan, “Teşkilat mensuplarımız ve üyelerimizden aldığımız güçle sendikacılık yapıyoruz. Büyük bir aileyiz. Sizlerin desteğiyle sesimiz masada daha gür çıkıyor” dedi.

Çalıştaylardan çıkan sonuçları ve çözüm önerilerini yetkililerle paylaştıklarını belirten Doğan, “Çalışmalar lafta kalmıyor. Sonuçlarını raporlaştırıyor, kendi ekibimizle de değerlendiriyoruz. Sorunları ve çözüm önerilerini bilerek talepler hazırlıyor, toplu sözleşme masasına güçlü otuyoruz. Böylece güzel kazanımlara imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Medet: Çalışanlarla İstişare Yapmaya Önem Veriyoruz

Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, hizmet alanlarına göre sosyal hizmet çalışanlarının görüşlerini almak ve bir sonuç raporu hazırlamak için gerçekleştirdikleri çalıştaylara devam ettiklerini kaydetti.

Sahada sorunların direk muhatabı olan sosyal hizmet çalışanlarıyla istişare yapmaya önem verdiklerini belirten Medet, böylelikle sorunların doğru belirlenmesini ve çözüm önerilerinin çalışanlar tarafından ortaya konulmasını sağladıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarında çalıştaylardan çıkan raporları sunduklarını söyleyen Medet, çalıştay raporlarının sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarını daha ileriyi taşımak için verdikleri mücadeleyi güçlendirdiğini dile getirdi.

PAYLAŞ :