Yıpranma Payı ve Kadro Talebimiz KPDK’ya Damga Vurdu
24 Mart 2016, Perşembe

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Mart Ayı Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. KPDK’ya, Genel Başkanımız Metin Memiş’in sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payı ve sözleşmeliler için yaptığı kadro talebi damga vurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genel Başkanımız Metin Memiş’in, yıpranma payını detaylı bir şekilde ele almak ve üst düzey katılımla teknik bir toplantı yapılması talebini de kabul etti. En kısa sürede, Bakan Soylu ve Genel Başkanımız Memiş, konuyla ilgili uzman ve bürokratlarla bir araya gelerek, konuyu detaylı bir şekilde ele alacak.
 



Genel Başkanımız Memiş, yıpranma payını dile getirirken, bu konunun mücadelesinin 4 yıldır Sağlık-Sen tarafından verildiğini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan 5 yıllık çalışma süresine 1 yıl yıpranma payı müjdesini yine Sağlık-Sen’in aldığını hatırlattı. Bunun üzerine toplu sözleşmede konunun dile geldiğini ve Bilim Kurulu kurulmasına karar verildiğini söyleyen Memiş, bu kurulun çalışmalarını tamamlamadan dile getirilen nöbete dayalı yıpranma payının beklentileri karşılamayacağını, sahanın taleplerine uzak kalacağını ifade etti. 


Genel Başkanımız KPDK’da ayrıca, kadro konusundaki taleplerimizi de dile getirdi. Memiş, “Hükümetimizin üzerine çalıştığı kadro konusuna, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, vekil ebe hemşireler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapan öğretmenler, 4/B ve 4/C’liler de dahil edilmeli, bu yöndeki çalışma en kısa sürede tamamlanmalıdır. Taşeronlara kadro verilmesine yönelik çalışma ve açıklamalar, bu arkadaşlarımızda da haklı bir kadro beklentisini oluşturmuştur. Bu arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamak gerekir. İş güvencesi olmadan, canla başla hizmet ediyorlar. Gelecek endişesi yaşıyorlar. Eş durumu sorunu yaşıyorlar. Kadro çalışmalarında bu sorunu da çözelim” şeklinde konuştu. 
 



Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından doktorların emekli maaşlarının yükseltilmesine yönelik verilen müjdenin bütün sağlık çalışanları için geçerli olmasını isteyen Genel Başkanımız Memiş, bunun ilk adımı olarak da ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istedi. ;



Genel Başkanımız ayrıca, sözleşmeli iken kadroya geçenlere uygulanan 5 yıllık nakil yasağının sona erdirilmesini, aile hekimlerinin cumartesi nöbetine son verilmesi, kadroya geçirilen sözleşmeli personelden, maaşları döner sermayeden ödenen memur kadrosuna atananların, maaşları genel bütçeden ödenen memur pozisyonuna geçirilmesi, döner sermaye gelirlerinin gelir vergisinden muaf tutulması, kreş uygulamasının en kısa sürede yaygınlaştırılarak kreş sorunun giderilmesi gibi konuları da dile getirdi.

 

 

PAYLAŞ :