Memiş: Sağlık Çalışanları, Kendi Canlarını Riske Atarak Hizmet Veriyor
24 Mart 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Kilis’te sınır ötesinden atılan roketle saldırıya uğrayan Haydar Atınç Sağlık Ocağı ile Kilis Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan ve soruları cevaplandıran Genel Başkanımız Memiş, “Sağlık çalışanlarının içinde bulundukları zor şartlara dikkat çekmek, sağlık çalışanı arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemek ve bunu gündeme taşımak amacıyla bugün Kilis’e geldik.” şeklinde konuştu.

Sağlık hizmetinin diğer kamu hizmetlerinden farklı olduğunu söyleyen Genel Başkanımız, “Sağlık çalışanlarımız, kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atarak vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyor. Toplumsal olaylardaki acı tablolarla ilk sağlık çalışanları yüzleşiyor. Ankara’da bombalı saldırıdan iki dakika sonra 112 ekiplerimiz olay yerine gelip oradaki yaralı vatandaşlarımıza yardım etti. Bunun için sağlık çalışanlarının sorunları giderilmeli, çalışma şartları iyileştirilmeli ve taleplerine kulak verilmelidir” şeklinde konuştu.

Sınıra yakın yerlerdeki sağlık çalışanlarının fedakârca çalıştığını ifade eden Memiş, şunları kaydetti; “Kurulan kampların tamamında sağlık çalışanlarımız Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmeti sunuyor. Sağlık hizmeti sunulan nüfusa bakıldığında bu arkadaşlarımız sayısal olarak yetersiz durumdalar. Bu hem iş yükünü artırıyor, hem arkadaşlarımızın yıpranmasına sebep oluyor. Özellikle bu bölgede sağlık hizmeti sunan arkadaşlarımızın özlük haklarını iyileştirmesi noktasında güvenli bir ortamda çalışmasının sağlanmasını taleplerimizi bakanlığa iletiyoruz. Toplu Sözleşme masasında AFAD kamplarının bulunduğu bölgelerde görev yapan sağlık çalışanlarına 10 puan ilave para verilmesini sağlamıştık.” dedi. 

Kilis’te sağlık hizmeti sunumunda hastane yetersizliğini de tespit ettiklerini söyleyen Memiş, yeni bir hastane yapılması gerektiğini, konuyu Sağlık Bakanı’na ileteceğini kaydetti. 

Basın mensuplarının dışarıdan geçici sağlık çalışanı gönderildiği soruları üzerine Memiş, “Kilis’in nüfusuna göre, personel standardı belirlenmiş, oysa ki burada 2,5 katı bir nüfus var. Geçici görevli gönderilen arkadaşlarımızla çözülmeye çalışılıyor. Kilis’in sağlık personelinin attırılması için noktasında taleplerimizi ileteceğiz. Bunun geçici değil de kalıcı olmasını sağlanması gerekiyor. Suriyeli kardeşlerimiz artık Kilisli oldular. Bu anlamda değerlendirmenin bu kapsamda personel sayısının da şu an ki Kilis’in nüfusuna göre yeniden belirlenerek, sağlık personelinin sayısının attırılması gerekiyor” diye konuştu.

Genel Başkanımız Metin Memiş ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar ve Sağlık-Sen Kilis Şube Başkanımız Hüseyin Özcan'la birlikte Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nöroloji Uzmanı Dr. Serdar Sarıfakı, Hastane Yöneticisi Opr. Dr. A. Erşan Öztin, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Yemliha Aksoy'u ziyaret etti.

PAYLAŞ :