KPDK’ya Kadro Talebiyle Gidiyoruz
24 Mart 2016, Perşembe

Kamu Personeli Danışma Kurulu(KPDK), bugün toplanıyor. Sağlık-Sen olarak KPDK’ya öncelikli olarak yıpranma payı gündemiyle katılacağız.

Bunun yanı sıra 4/C, 4/B, vekil ebe-hemşireler, ASPB'de ek ders karşılığı çalışan öğretmenler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçirilmesini de talep edeceğimiz KPDK’da, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından doktorların emekli maaşlarının yükseltilmesine yönelik verilen müjdenin bütün sağlık çalışanları için geçerli olmasını isteyeceğiz.

Sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının artırılmasına yönelik atılacak ilk adımın, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu belirteceğimiz KPDK’da, sözleşmeli iken kadroya geçenlere uygulanan 5 yıllık nakil yasağının sona erdirilmesi, aile hekimlerinin cumartesi nöbetine son verilmesi, kadroya geçirilen sözleşmeli personelden, maaşları döner sermayeden ödenen memur kadrosuna atananların, maaşları genel bütçeden ödenen memur pozisyonuna geçirilmesi, döner sermaye gelirlerinin gelir vergisinden muaf tutulması, kreş uygulamasının en kısa sürede yaygınlaştırılarak kreş sorunun giderilmesi gibi konuları da dile getireceğiz.




PAYLAŞ :