ATTDER’den Genel Başkanımıza Teşekkür Plaketi
23 Mart 2016, Çarşamba

Genel Başkanımız Metin Memiş, ne ile karşılaşacağını bilmeden veya tehlike ile karşılaşacağını bilerek yola koyulan ve içinde altın yürekli fedakâr vatan evlatlarının bulunduğu her ambulansın, altın ambulans olduğunu söyledi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘Altın Ambulans’ ödül törenine katıldı. Törende, Genel Başkanımız Metin Memiş’e, başta 112 çalışanları olmak üzere, sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlardan dolayı ATTDER Başkanı Yaşar Gökbayrak tarafından plaket verildi. Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş; “Ne ile karşılaşacağını bilmeden veya tehlike ile karşılaşacağını bilerek gözünü kırpmadan sefere koyulan her ambulans, içinde altın yürekli fedakâr vatan evlatlarının bulunduğu altın ambulanstır.” dedi.

Son derece zor bir meslek ve tehlikeli bir meslek seçtiklerini vurgulayan Genel Başkanımız Memiş, “Sağlık hizmetlerinin bütün aşamalarını çok büyük emek ve fedakârlık gerektiriyor. Ancak bunların içinde acil hizmet çalışanları çok daha büyük zorluklar ve tehditlerle karşı karşıya kalıyor.  Savaşın, terörün, toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, daha pek çok riskli alanların ortasında canını ortaya koyarak çalışanlarının bu emeği her türlü takdirin üzerindedir.” şeklinde konuştu.

 

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

Yaptıkları hizmetten dolayı önce Allah’a sonra devlete, millete ve vicdanlara sorumlu olduklarını belirten Memiş, “Bizler devletin, insanına karşı yüzünü temsil ediyoruz. Hayata emek veren insanlar olarak mesleğimizle onur duyuyoruz. Bu şiarla emeğimizi insanların hizmetine sunarken, hakkaniyetli ve güvenli çalışma koşulları istemek, işimizi güven içinde yapmak, evimize, ailemize huzurlu ve mutlu dönmeyi istemek en tabi hakkımızdır.” sözleriyle ifade etti.

Acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikerlerinin özverili çalışmasıyla sunulan sağlık hizmetinin önemine dikkat çeken Memiş, “Sağlık-Sen olarak, zor şartlarda görev yapan sizler için çok sayıda kazanım elde ettik. Sorunlarınızı biliyoruz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çözüm için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

112 çalışanlarına ücretsiz yemek hakkı elde edildiğini söyleyen Memiş, söz konusu uygulamanın 20 Ağustos 2011 tarihli ve 28031 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını, 3. Dönem Toplu Sözleşme ile yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılmasını hüküm altına aldırdığımızı, yönetmelikte yapılacak değişiklik akabinde 112 çalışanlarının bu haktan yararlanabileceğini kaydetti.

Toplu sözleşme ile şoförlük yapan ATT’lere döner sermayede ek puan verilmesini sağladığımızı da söyleyen Memiş, “112 acil sağlık hizmetlerinde sağlık teknikeri (acil tıp teknikeri) ve sağlık memuru (acil tıp teknisyeni, toplum sağlığı teknisyeni) olarak görev yapan ve asli görevinin yanında süreklilik arz edecek şekilde aynı zamanda ambulans şoförlüğü görevini de yürüten personele il performans puan ortalamasının ’u oranında ek puan verilmektedir. Ayrıca, 112’lerin riskli birim sayılmasını sağladık” dedi.

112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için nöbet ücretinin %50 artırımlı ödenmesini sağladığımızı da belirten Memiş, Halk Sağlığı Müdürlüklerine bağlı B tipi 112 istasyonları için de 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personel için öngörülen %40 ek puanın uygulanmasını sağladığımızı kaydetti.

Konuşmasında, 112 çalışanlarının görevlendirmelerinde yaşanan gün ve yolluk sorununun da çözüldüğünü söyleyen Genel Başkanımız, aylık görevlendirmelerde gün sayısına göre değil, görevlendirme süresine göre yolluk ödeneceğini belirtti. Memiş ayrıca, 3. Dönem Toplu Sözleşme ile 112 Acil Sağlık İstasyonu sorumlu sağlık personelinin hizmet alanı kadro unvan katsayısının 0.50’ye çıkarılmasını sağladığımızı da dile getirdi.

 

PAYLAŞ :