Sağlık-Sen Aksaray Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
28 Mayıs 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Aksaray Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda tek aday olan Şube Başkanı Rifat Kaya güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu katıldı.

Genel kurulda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, Aksaray Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni etti.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğini hatırlatan Durmuş, “Sağlık çalışanlarımız olağanüstü bir süreç yaşadı. Herkes evine kapanırken sağlık çalışanlarımız görevlerinin başındaydı. Günlerce evlerine gitmediler, çocuklarına hasret kaldılar. Birçok sağlık çalışanı arkadaşımız koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti. Bu süreçte hayatını kaybeden Genel Başkanı Yardımcımız Abdülaziz Aslan ve vefat eden sağlık çalışanlarımıza Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Sağlık-Sen Teşkilatımıza Gönülden Teşekkür Ediyorum”

Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada çalışanların yanında olduğunu dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen teşkilatı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için sürekli sahada. Pandemi sürecinde de Sağlık-Sen teşkilatı çalışanlarımızın yanındaydı. Bu çalışmaların neticesinde bugün 265 bini aşan bir üye sayısına ulaştık. Bu gayretli çalışmalarından dolayı Sağlık-Sen teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok sorununu çözdüğünü hatırlatan Durmuş, “Biz her zaman üyelerimizin haklarını korumak ve aramak için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun mücadele etmekten asla vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

“3600 İle İlgili Yanıltıcı Haberlere Kimse İtibar Etmesin”

Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi verdi. Kazanımlarla ilgili de bilgi veren Durmuş, sağlık çalışanlarının ek ödemelerine yapılan yüzde 20 artışın önemli ve değerli bir kazanım olduğunu söyledi.

Sosyal hizmet çalışanları için de sosyal hizmet tazminatını artırdıklarını ve kapsamını genişlettiklerini hatırlattı.  

3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili kamuoyunda çeşitli taslakların dolaştığına dikkat çeken Durmuş, “Bu taslaklara kimse inanmasın. Kamuoyunda haber değeri olduğu için çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Bu haber ve iddialara itibar edilmemeli. 3600 ek göstergeyle ilgili Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde hazırlanan taslak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanacaktır” açıklamasında bulundu.

“Tüm Sağlık Çalışanlarını Memnun Edecek Bir Düzenleme İstiyoruz”

Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi planlanan sağlık çalışanlarının maaş düzenlemesiyle ilgili de konuşan Durmuş, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, düzenlemenin Temmuz ayına kadar TBMM gündemine geleceğini ve yasalaşacağını duyurdu. Biz hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarını memnun edecek bir düzenleme istiyoruz. Çalışma barışına yeni darbeler vurulmasın. Döner sermaye sisteminin getirdiği adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Adil ve hakkaniyetli bir düzenleme istiyoruz” çağrısında bulundu.

Durmuş, hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Hayırlı Olsun

Genel kurulda Divan Başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Aksaray Şube’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu. Yeniden Aksaray Şube Başkanı seçilen Rifat Kaya ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Teşkilatımızın Gayretli Çalışmaları Sonucunda 265 Bin Üye Sayısına Ulaştık

Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarını geliştirmek için hem sahada hem de masada mücadeleyi sürdürdüklerini vurguladı. 

Sağlık-Sen’in günden güne büyüdüğünü dile getiren Barutcu, “Aksaray’da teşkilatımızın çalışmaları sonucunda üye sayısı bin 500’ü geçmiş durumda. Fedakar Sağlık-Sen teşkilatımızın gayretli çalışmaları sonucunda Türkiye genelinde 265 bin üye sayısına ulaştık. Bu başarı, teşkilatımızın verdiği emeğin ve mücadelenin başarısıdır. Bu başarıdan dolayı Şube Başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Şube Başkanı Kaya: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Taleplerini Kazanıma Dönüştürmek İçin Çalışıyoruz

Güven tazeleyen Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya ise yaptığı konuşmada, “Her zaman sahada çalışanlarımızın yanında olduk. Onların dertleriyle dertlendik, sevinçleriyle sevindik. Bu yıl üye sayımızı bin 500’ün üzerine çıkardık. Bu başarıdan dolayı yönetim kurulu ve temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını çözmek, taleplerini kazanıma dönüştürmek için çalışıyoruz. Bizlere güvenen tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genel kurula; Memur-Sen Aksaray İl Temsilcisi Murat Günaydın, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan ve delegeler katıldı.

Sağlık-Sen Aksaray Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Rifat Kaya, Şube Sekreteri Hacı Mustafa Güçlüer, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Karaaslan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Onur Kılıç, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihat Altınsoy, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şahin Tüysüz.

PAYLAŞ :