SAĞLIK-SEN’DEN COŞKULU KUTLAMA
14 Mayıs 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığımız tarafından orgazine edilen Anneler, Hemşireler ve Ebeler günü etkinliği geniş katılımla gerçekleştirildi. Tüm sağlık çalışanlarımızın davet edildiği eğlence programı coşkuyla yapıldı.

Eğlence öncesinde söz alan Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN yapmış olduğu konuşmasında;

“Sözlerime başlamadan önce geçirdiğimiz zor süreçte pandemiden dolayı zor günler geçiren sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve üzülerek ifade etmeliyim ki pandemiden hayatını kaybeden sağlık şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, baş sağlığı diliyoruz.

Anne olmanın kutsal sayıldığı bir toplumda yaşıyoruz. Kadın olmaya, Anne olmaya kutsallık atfeden, değer veren bir toplumuz biz. Anne olmak; kadın olmanın irfan sahibi olmanın önemli sürecidir. Yeni nesiller yetiştirmenin en belirleyici faktörüdür. Ebelik ve hemşirelik mesleğini kadın olmakla, anne olmakla taçlandırmış olan değerli sağlık çalışanlarımızın hemşireler–ebeler haftasını ve anneler gününü kutluyorum.

İş birliğinin ve ekip çalışmasının öneminin en yoğun olduğu bir sektör olan sağlık sektöründe çalışanlarımız bu dayanışmanın en iyi kurum örneğini vermektedirler.

Nefessiz bir şekilde 7/24 hastalara bakan ve ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan hayatımızdaki önemli anlara şahitlik yapan sağlık çalışanlarımız toplumumuz için fedakarca gayret göstermektedirler. Bu gayreti sadece profesyonel anlamda bir iş bir meslek olarak değil yaptıkları işe duygularını vicdanlarını da katan sağlık çalışanlarımız unvan ayrımı olmaksızın her türlü övgüyü hak etmektedirler. Bugün bu vesile ile her basamakta hizmet veren sağlık çalışanlarımız yani Acil Sağlık Hizmetlerinde, Birinci basamak olan Aile Sağlığı Merkezlerimizde, Hastanelerimizde acil servislerimizde, yoğun bakım ünitelerimizde, Ameliyathanelerimizde gerek doğrudan sağlık hizmeti sunan gerekse sunulan sağlık hizmetine destek veren tüm mesai arkadaşlarımıza yürekten saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.

Şüphesiz ki sunduğumuz Sağlık hizmeti insanlık için zorunlu, vazgeçilemez ve göz ardı edilemez bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek guruplarımızdan biri de hemşireler ve ebelerdir.

Hemşirelik ve ebelik: güç çalışma saatleri gerektiren; özveri sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran, anne olmak, analık duygularıyla taçlandırılan ve bunu mesleğini icra ederken her fiilinde gösteren zor ve kutsal meslektir. Sevgiyle, saygıyla mesleğini yapan, insan i hayatıyla birebir ilişkisi olan, beceri sahibi hemşire ve ebelerimizin aslında bütün çalışanlarımızın sağlık sektöründe yaşadığı fiziksel ve sözel şiddet başta olmak üzere birçok sıkıntı, mesleki mutsuzluğu hizmet sunumunda verimi doğrudan etkilemektedir. Örnek olarak, evvela Sağlıkta şiddet eylemlerine maruz kalma, ücret yetersizliği,  malpraktisten gelen sorunlar, yıpranma paylarının olmaması, risk fazlalığı, yoğun ve nöbet usulü çalışma temposu ve mobbing gibi sıkıntılar bunlardan bazılarıdır. Bizler Sağlık –Sen olarak hiçbir üyemizi yalnız bırakmamaktayız.

Sağlık-Sen olarak sadece üyelerimizin değil tüm sağlık çalışanlarımızın yani mesai arkadaşlarımızın sorunlarına ve kaygılarına çözümler getirmenin gayretindeyiz.

Yüksek standart, mutluluk ve güvenin verimli çalışmayı da beraberinde getirdiği inancındayız. Hemşirelik ve ebelik mesleğinin değerli olduğu inancı ile planlamalar yapmaktayız. Taleplerimizi en yüksek perdeden dile getirmekteyiz.

Sözlerimi tamamlamadan önce bir kez daha ifade etmek isterim ki; Hemşirelerimiz, Ebelerimiz kıymetli meslektaşlarımız kimi hali hazırda anne olan, kimi anne adayı olan kimisi de yüreğinde anne şefkatini doğuştan taşıyan kıymetli mesai arkadaşlarımızdır. Bizler Sağlık-Sen ailesi olarak her birine yürekten teşekkür ediyor bu önemli günlerini kutluyoruz.” şeklinde duygularını ifade etti.

Şube Başkanımız Akdoğan, Yönetim Kurulumuz İş Yeri Temsilcilerimiz, Engelli ve Kadın Kolları Komisyonumuz davetimize icabet eden konuklarımızla ayrı ayrı ilgilendiler. Düzenlenen eğlencemizde hediye çekilişi ve pasta kesme törenleri yapıldı.

Anneler, Hemşireler ve Ebeler Günü Etkinliğimiz, davetlilerimizin memnuniyet ifadeleri ile sonlandırıldı.




HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :