Sosyal Hizmetler Çalıştayı’nın Dördüncüsü Gerçekleştirildi
11 Mayıs 2022, Çarşamba

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Sosyal Hizmetler Çalıştayları serisinin dördüncüsünde, çocuklara yönelik sunulan hizmetlerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Memur-Sen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bilir, akademisyenler ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Çalıştayın moderatörlüğünü Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği Başkanı Dr. Özcan Kars yaptı.

Genel Başkan Durmuş: Çalışanların Bakış Açısıyla Çözüm Önerileri Sunuyoruz

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, edinmiş oldukları tecrübeler ve birikimlerle sosyal hizmet çalışanlarının sorunlara ve çözüm önerilerine sundukları fikirlerin çok değerli olduğunu dile getirdi. Durmuş, “Sosyal hizmet çalışanlarının bakış açısıyla sorunlara yaklaşmayı ve çözüm önerileri sunmayı önemli buluyoruz. Böylelikle gerçekçi öneriler ortaya çıkıyor. Sağlık-Sen olarak da bu çözüm önerilerini her platformda dile getiriyoruz. Çalıştaylardan çıkan raporlara göre toplu sözleşme sürecinde talepleri belirliyoruz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Koçyiğit: Çalışanların Sorunlarını Serbest Kürsüde Dile Getirmesi Önemli

Aile ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürü Bekir Koçyiğit ise Sağlık-Sen tarafından organize edilen bu çalıştayları çok kıymetli bulduklarını söyledi. Koçyiğit, “Sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını kurum dışında serbest kürsüde dile getirmesini oldukça önemli buluyoruz. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a ve Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet’e bu konuda teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Medet: Çalışanlarla Birlikte Çözüm Önerileri Sunuyoruz

Çalıştaylarda sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına çözüm önerileri ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, “Gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarda, sahada hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarının ağzından sorunları dinliyor, onların fikirlerini alıyoruz. Birlikte çözüm önerileri sunuyoruz. Burada toplanacak bilgiler hazırlanacak bir rapor ile Bakanlığımızın karar alıcı mercilerine sunulacaktır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :