Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
24 Nisan 2022, Pazar

Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda tek aday olan Şube Başkanı Ahmet Saatci, güven tazeledi.

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı ile Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Yasin Barutcu katıldı. 

Delegelere hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, memur sendikacılığına dair değerlendirmelerde bulundu. 

"Duruşumuzdan Taviz Vermeden Emek ve Alın Teri Mücadelesini Sürdürüyoruz" 

Durmuş, Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in verdiği mücadele ile kamu çalışanlarının birçok sorununun çözüldüğünü söyledi. 

6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi veren ve önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Durmuş, "Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam önemli ve değerli bir kazanım. Bu kazanım çığ gibi büyüyecek bir kazanım. Toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için 22'den fazla kazanım elde ettik" diye konuştu. 

Durmuş, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Önümüzde uzun bir yol var. Her platformda üyelerimizin hakkını ve hukukunu korumak için çalışıyoruz. Yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizliklere karşı duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz."

"3600 İçin Üçüncü Toplantı 10 Mayıs'ta"

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Durmuş, "3600 ek göstergeyle ilgili üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta yapılacak. Memur-Sen olarak 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması için çalışmalarımızı sürüyor" diye konuştu. 

Farklı istihdam modellerinin 2022 Türkiyesine yakışmadığını dile getiren Durmuş, "Bugün kamuda onlarca istihdam modeli var. Bu doğru bir uygulama değil. Bu konuda da bu yıl çalışmalar yapılacak. Birbirinden farklı istihdam modellerinin tek bir çatı altında toplanması için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Adaletsiz Ödeme Sistemi Çalışma Barışına Darbe Vuruyor" 

Performansa dayalı ödeme sisteminin çalışanlar arasında iş barışını bozduğuna dikkat çeken Durmuş, "Performansa dayalı adaletsiz ödeme sistemi çalışma barışına darbe vuruyor. Hastanenin gelirine bağlı bir ödeme sistemini doğru bulmuyoruz. Branşları aynı, çalışma süreleri aynı fakat hastaneleri ayrı çalışanlar farklı ücretler alıyorlar. Bu durumun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Çalışma barışının sağlanması için adil bir ücret politikasının mutlak surette hayata geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: Medeniyet Değerlerimizden Asla Taviz Vermiyoruz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, yapılan genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti. Koronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarının büyük fedakarlıklar yaptığını dile getiren Yıldız, "Yüce Rabbimiz fedakar sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Sağlık çalışanlarımız çok büyük fedakarlıklar yaptılar" diye konuştu. 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının her zaman milli iradenin yanında yer aldığını söyleyen Yıldız, medeniyet değerlerinden asla taviz vermediklerini söyledi. 

Genel Sekreter Baki: Sağlık-Sen’e Olan Güveni Sahada Hepimiz Görüyoruz

Genel Kurul'da Divan Başkanlığı yapan Genel Sekreter Durali Baki, Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in sendikal mücadeleye başlamasıyla kamu çalışanlarının birçok sorununa neşter vurulduğunu söyledi. 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudunun Sağlık-Sen olduğunu dile getiren Baki, "Sağlık-Sen'e üye olsun veya olmasın çalışanlar, ‘bir sorun varsa bu sorunu Sağlık-Sen çözer’ diyorlar. Çünkü Sağlık-Sen bugüne kadar onlarca soruna neşter vurdu. Sağlık-Sen'e olan güveni sahada hepimiz görüyoruz" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Kardeşlik Hukukumuz Her Şeyin Üzerindedir

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, "Çorum Şubemizin genel kurulu hayırlı olsun. Teşkilâtımızın birliği ve huzuruna katkı sunmasını niyaz ediyorum. Teşkilât mensuplarımızdan hizmet bayrağını devredecek olanlara, hizmetleri için teşekkür ediyorum, Bayrağımızı devralıp daha ileriye taşıyacak olanlara başarılar diliyorum. Şubelerimizin genel kurul süreçlerinin birbirinin hukukunu koruyan bir anlayışla kardeşçe geçmesini temenni ediyorum. Kardeşlik hukukumuz herşeyin üzerindedir" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Memur-Sen Bir Dava Hareketidir

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in bir dava hareketi olduğuna vurgu yaptı.  Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in kurulduğu günden bu yana kamu çalışanlarının gür sesi olduğunu söyleyen Barutcu, "Bizim sendikal anlayışımızda kimseyi ötekileştirmek yok. Üyelerimizi aldatmak yok. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu. 

Çorum Şube Başkanı Saatci: Üyelerimizin Dertleriyle Dertlenerek Sendikacılık Yapıyoruz

Yeniden güven tazeleyen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, verdikleri destekten dolayı delegelere teşekkür etti. 

Saatci, sağlık çalışanlarının birçok sorunu ve talebi olduğunu dile getirerek, "Sağlık-Sen olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Çorum'un neresinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa oradayız. Üyelerimizin dertleriyle dertlenerek sendikacılık yapıyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Delegelerin ve çok sayıda davetlinin katıldığı genel kurula; Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Tekin Çınar, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve Tokat Şube Başkanı Suat Mantar katıldı.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:
Şube Başkanı Ahmet Saatci, Şube Sekreteri Eray Bayrak, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Türker Temiz, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rüştü Alakuş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Salih Bozok, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barış Hüneröz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedri Ahirzaman. 

PAYLAŞ :