Sağlık Çalışanları İstanbul’da İftarda Bir Araya Geldi
18 Nisan 2022, Pazartesi

Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu ve İstanbul 2 Nolu Şubeleri tarafından düzenlenen iftar programlarına katılan Genel Sekreter Durali Baki, “Sağlık çalışanlarının arasına nifak tohumları ekilmeye çalışılıyor. Çalışanları bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İftar programlarında pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadıkları zorluklara değinen Genel Sekreter Durali Baki, çalışanların insanüstü bir gayret sarf ettiklerini hatırlattı. Ailesinden, çocuklarından uzakta can vermek için canından olmayı göze alan sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesi gerektiğini belirten Baki, sağlık çalışanları arasındaki çalışma barışını bozan performans sisteminin artık işlemediğini ve revize edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Programlara İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nun yanı sıra İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, İstanbul 6 Nolu (ASH) Şube Başkanı Murat Ergül, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Habip Yılmaz ile çok sayıda temsilci ve teşkilat mensubu katıldı.

“Sağlık Çalışanlarını Bölmek İsteyenlere Müsaade Etmeyeceğiz”

Sağlık çalışanlarının yarını düşünme kaygısı olmadan gönül rahatlığıyla hizmet vermesi gerektiğini kaydeden Baki, sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Baki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nda yaptığı açıklamaları önemsiyoruz. Sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar havada kalmamalı, içeriğinin doldurulması gerekiyor. Tüm bunların takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarına alın terinin hakkı ödenmeli” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinin kahramanı olan sağlık çalışanlarının arasına nifak tohumları ekilmeye çalışıldığına vurgu yapan Baki, “Hekiminden hemşiresine, ebesinden güvenlik görevlisine kadar çalışanlar, sağlık sistemi çarkının dişlileridir. Bir tanesini diğerinden ayrı tutmak asla söz konusu olamaz. Sağlık ekip işidir. Sağlık çalışanlarını bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Giderek Büyüyor Giderek Daha da Güçleniyoruz”

Toplu sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Baki, toplu sözleşmede imza altına alınan 3600 ek göstergenin üçüncü toplantısının yapılacağını hatırlattı. Baki, Memur-Sen olarak 3600 ek göstergenden adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde herkesin yararlanması için mücadele ettiklerini söyledi.

Sendikal mücadelede birlikteliğin önemine de vurgu yapan Baki, “Sahadaki siz değerli temsilcilerimiz ve teşkilat mensuplarımızla güçlüyüz. Sizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudusunuz. İstanbul şubelerimize teşekkür ediyorum. Son 3 ayda 9 binden fazla üye yaptılar. Giderek büyüyor giderek daha da güçleniyoruz. Gecemize gündüzümüze katarak mücadele ediyoruz” diye konuştu.

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Caner: Çalışanlarımızın Menfaati İçin Durmadan Mücadele Ediyoruz

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, 2 yıldır mücadele edilen pandemi sonrası Ramazan ayında aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının zor günler yaşadığını hatırlatan Caner, sağlık çalışanlarının menfaati için durmadan çalıştıklarını kaydetti.  

Caner, “Enflasyona karşı sağlık çalışanlarımızı ezdirmemek için 7 gün 24 saat mücadeleye devam edeceğiz. Bu kutsal işimizin kutsal mücadelesi için sizlerin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bir olursak sorunların üstesinden gelebiliriz. Ancak sırt sırta, omuz omuza verirsek hakkımızı alabiliriz. Bugüne kadar sizlerle birlikte başardık, bundan sonra da sizlerle birlikte başarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Öztürk: İstanbul’da Görev Yapmayı Özendirici Teşvikler Hayata Geçirilmeli

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi birçok sorunla boğuştuğunu dile getirerek, Sağlık-Sen olarak bu sorunların çözüme kavuşması için masada da sahada da mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

Sağlık çalışanları arasındaki ekip anlayışını zedeleyecek uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, adil bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu ifade etti. İstanbul’da görev yapmayı özendirici teşviklerin hayata geçirilmesi gerekliliğine de vurgu yapan Öztürk, “Çalışanlarımız enflasyon altında ezilmemeli, emeklerinin karşılığını almadır” diye konuştu.

PAYLAŞ :