Biriz, Beraberiz, Türkiye’yiz
17 Mart 2016, Perşembe

Ankara’da bombalı terör eyleminin yapıldığı yerde teröre lanet, hayatını kaybedenleri anma programı düzenledik. Üyelerimizin ve sağlık çalışanlarının üniformalarıyla katıldıkları eylemde, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur’an okundu, karanfil bırakıldı.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, teröre karşı, ülkemiz üzerinde hesap yapan şer odaklarına karşı “Biriz, Beraberiz, Türkiye’yiz” dedi. 

İnsan hayatı için çırpınan sağlık çalışanları olarak, insanlık katillerine olan öfkelerini haykırmak için burada olduklarını söyleyen Memiş, “Ne yazık ki geçtiğimiz Pazar Günü, hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımıza kıydılar. Bu ülkenin onurlu insanlarına, ailesi için, ülkesi için yaşayan dürüst ve masum vatandaşlarımıza alçakca saldırdılar. Hain saldırıda yaralılarımızı hayatta tutabilmek için ilk andan itibaren sağlık çalışanları olarak bütün varlığımızla mücadele ettik. Hayatta tutabildiklemizle sevindik. Kaybettiklerimize üzüldük.” Şeklinde konuştu. 

Hayat kurtarmanın kutsiyetine adanmış sağlık çalışanları olarak, bu hain saldırıda kaybettiğimiz insanlarımızın acısıyla içimizin yandığını, yüreklerimizin dağlandığını söyleyen Memiş, bu saldırının, vatan, bayrak ve milli birliğe olan sevdalarını, Çanakkale ruhuna olan bağlılıklarını daha da büyüttüğünü ifade etti. 

Sağlık çalışanlarının, 97 yıl önce işgale karşı bağımsızlık savaşı başlatan tıbbiyelilerin inandığı değerleri kuşanan vatanseverler olduğunu söyleyen Metin Memiş, “O günlerde ülkemizi işgale yeltenenlere karşı nasıl direnildi ise, bugün de  aynı ruhla ülkemizi, birliğimizi, bayrağımızı savunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz sağlık çalışanları bugün de terör bölgesinde askerimizin, polisimizin yanında sağlık ordusunun neferleri olarak vatanımıza, milletimize büyük bir onurla hizmet ediyoruz.” Dedi. 

Ezelden beri hür yaşamış bu millete boyun eğdirmeyi, korku salmayı hayal eden şer odaklarının hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağını belirten Memiş, insanlık düşmanlarının er ya da geç canına kıydıkları yüzbinlerce masumun kanında boğulacağını kaydetti. 

Hekimi, hemşiresi, 112 çalışanlarıyla bütün sağlık ailesi olarak her yıl olduğu gibi 14 Mart’ta Tıp Bayramını kutlamaya hazırlanırken, Ankara’yı kana bulayan hain saldırıyla büyük bir acı yaşadıklarını da söyleyen Memiş, her 14 Mart’ta  halkımıza “Sizin sağlığınız bizim bayramımız” şeklinde seslendiklerini hatırlattı. 

Teröre, savaşa, vatanımızı tehdit eden her türlü odağa karşı, vatanın bütünlüğüne, bağımsızlık ruhuna sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Memiş, terörün; halkımızın huzurunu kaçırmasına, milli birliğimize nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceklerini ifade etti. 

Konuşmasının sonunda insanlık katillerini lanetleyen Memiş, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

 

 

 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :