Ardahan, Iğdır ve Kars Şubelerinin İl Divan Toplantısı Yapıldı
22 Ocak 2022, Cumartesi

Sağlık-Sen Ardahan, Iğdır ve Kars Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla yapıldı.

Kars’ta düzenlenen toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Barutcu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koronavirüs vakalarının giderek arttığını söyleyerek konuşmasına başlayan Barutcu, “An itibariyle Genel Başkanımız Semih Durmuş, Genel Sekreterimiz Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan da bu virüse yakalandı. Durumları çok şükür iyi. Tüm hastalarla birlikte başkanlarımıza yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum“ dedi.

Barutcu, Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in çeyrek asrı geride bırakan geçmişiyle onurlu bir mücadele sürdürdüğünü söyledi. Türkiye'yi ve milletin değerlerini hedef alan her kalkışmada Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının dimdik durduğunu vurguladı.

“Sağlık Çalışanlarının Fedakarlığını Kimse Görmezden Gelemez”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettiklerinin altını çizen Barutcu, "Bizler her koşulda ve şartta çalışanlarımızın emeğinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Pandemi sürecinde dahi Sağlık-Sen teşkilatı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertlerine derman olmak için sahadaydı. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları bu süreçte günlerce evlerine gidemedi, çocuklarına hasret kaldı. Bu fedakarlığı kimse görmezden gelemez” ifadelerini kullandı.

“Kazanımların İtibarsızlaştırılmasına Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Toplu sözleşme sürecinde sağlık ve sosyal hizmet kolunda 22 kazanım elde ettiklerini dile getiren Barutcu, bu kazanımlarla çalışanların ücretlerinde önemli artışlar olduğunu söyledi. Bir takım çevrelerin Sağlık-Sen’in kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalıştığına vurgu yapan Barutcu, “Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Sağlık çalışanlarımız zaten kazanımları şu anda görüyor” dedi.

Barutcu, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro konusunun da bu yıl çözüleceğini bildirdi.

“Tasarı Bir An Önce Hakkaniyetli Bir Şekilde Yasalaşmalıdır”

TBMM'de bekletilen hekimleri ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemenin kapsamlı bir şekilde çıkarılması gerektiğini kaydeden Barutcu, “Komisyon’da bekletilen tasarıyla ilgili yetkilierden günlerdir ses çıkmıyor. Hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanlarına muhakkak ücret iyileştirmesi yapılmalı. Tasarı bir an önce hakkaniyetli bir şekilde yasalaşmalıdır” çağrısında bulundu.

Ardahan Şube Başkanı Recepoğlu: Sağlık Çalışanlarımız Fedakarlığın Simgesi

Sağlık çalışanlarının Ardahan’ın zor coğrafyasında yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu söyleyen Ardahan Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, sağlık çalışanlarının fedakarlığın simgesi olduğunun altını çizdi.

Recepoğlu, “Bizim mücadelemiz; hakkaniyet, emek ve alın teri mücadelesi. Kamu çalışanları arasında en çok mağdur olan kesim sağlık çalışanları oluşturuyor. Bugün birçok sorunla karşı karşıya gelen bu fedakar insanlar tam manasıyla emeğinin karşılığını alamıyor. Biz yetkili sendika olarak sahanın sorunlarını yetkili mercilere ulaştırıyoruz. Genel Merkezimiz hem sahada hem de mekik diplomasisi ile çalışmalarını sürdürüyor. Toplu sözleşmede elde edilen kazanımlar bu çalışmaların meyveleri, Toplu sözleşmeden sonra Türkiye genelinde üye sayımız giderek artıyor” dedi.

Iğdır Şube Başkan Yıldızlı: Sağlık-Sen Olarak Güçlü ve İnanmış Bir Teşkilata Sahibiz

Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı ise Sağlık-Sen’in güçlü ve inanmış bir teşkilat olduğuna vurgu yaptı. Yıldızlı, “Bizler inandığımız davadan taviz vermeden, onurluca, eğilmeden, kırıp dökmeden alın terimizin hakkını savunuyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın desteği ile genel yetkili sendika olarak büyük bir davanın sorumluluk bilinciyle, emeğimizin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bununla gurur duyuyoruz. Bizim görevimiz böylesi bir yangının ortasında cephenin en önünde kahramanca mücadele eden arkadaşlarımızın yanında olmak, onların beklentilerini dile getirmek, sorunlarını çözmek ve refahını arttırmaktır” diye konuştu.

Kars Şube Başkanı Koskalan: Sağlıkta Şiddet İnsanlık Suçudur

Alın terinin en yüce değer olduğunu ifade eden Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, “Bizler mücadeleden sorumluyuz. Alın terimiz, emeğimiz ve ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Adalet ve hakkaniyet için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.  

Son günlerde artan sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın seferberlik başlatması gerektiğine dikkat çeken Koskalan, şu ifadeleri kullandı:

“Hemşire Ömür Erez kardeşimiz görevi başında bir cani tarafından öldürüldü. Ömür hemşireye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu yaşanan hadise sağlıkta şiddetin geldiği vahim noktayı gözler önüne seriyor. Eğer bir sağlık merkezine orakla, keserle, tabancayla rahatça giriliyorsa bu bir insanlık suçudur. Sağlık Bakanlığı acil olarak sağlık çalışanlarını koruyacak önlemleri hayata geçirmelidir.”

Toplantıya temsilcilerin yanı sıra Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Mahmut Kaan Ilgar ve kurum yöneticileri katıldı.

Kars’ta Ziyaretler

İl Divan Toplantısı için Kars'ta bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan ve yönetim kurulu üyeleriyle sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

İlk olarak COVID-19 Aşı Uygulama Merkezi çalışanlarını ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, Harakani Devlet Hastanesi çalışanlarıyla da bir araya geldi. Barutcu ve beraberindekiler Hastane Başhekimi Dr. Erman Aytaç Kesgin ve hastane İdarecileri ile de görüştü.

Sağlık-Sen heyeti Harakani Devlet Hastanesi'nde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan hemşire Enes Sefa Yurduöz'e de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞ :