Sağlık-Sen’den “Açıköğretim Sınavları Çevrimiçi Yapılsın” Talebi
21 Aralık 2021, Salı

Pandemi nedeniyle yoğun iş temposuyla hizmet veren sağlık çalışanları için açıköğretim sınavlarının çevrimiçi yapılması talebinde bulunan Sağlık-Sen, YÖK’e yazılı başvuruda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu imzasıyla yapılan başvuruda, sağlıkta lisans tamamlama hakkı ve Dikey Geçiş Sınavı sonrası birçok sağlık çalışanının açıköğretim fakültelerinde eğitimlerini sürdürdükleri belirtildi.

“Sağlık Çalışanlarının Yaşayacağı Mağduriyet Dikkate Alınmalı”

Son aylarda vaka sayılarının yüksek seyretmesi ve açıköğretim sınavlarının belirli il merkezlerinde yapılacak olmasından kaynaklı sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşayacağının altı çizilen başvuruda, mağduriyetin giderilmesi istendi.

Başvuruda, “Yaşadığımız salgın döneminde sağlık hizmetinin sekteye uğramaması için aşırı iş yükü altında mücadele veren, yıllık izinlerini dahi kullanamayan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması, salgınla mücadelede önemli bir paya sahiptir. Bu itibarla,  sağlık çalışanlarının yaşayacakları mağduriyetler dikkate alınarak, açıköğretim sınavlarının internet üzerinden yapılmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

PAYLAŞ :