“Sağlık Çalışanları Arasına Fitne Tohumları Ekilmesine Müsaade Etmeyeceğiz”
05 Aralık 2021, Pazar

Sağlık çalışanları arasında çalışma barışını bozacak uygulamaları kabul etmediklerini vurgulayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Biz sağlık çalışanlarını bölecek tüm uygulamaları reddediyoruz. Sağlık çalışanları arasına fitne tohumları ekilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Türkiye Buluşması (2), yüzlerce teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.  Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, şube yöneticileri ve temsilcilerin katılımıyla düzenlenen Türkiye Buluşması’nda Genel Başkan Semih Durmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen’in her zaman ayrımcılığa karşı olduğunu dile getiren Durmuş, yetkililer tarafından açıklanan iyileştirme çalışmalarının sağlık çalışanları arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verdiğini dile getirdi. Yapılan açıklamaların sağlık çalışanlarının önemli bir bölümünü yok saydığını vurgulayan Durmuş, “Biz bu yanlışa ‘dur’ dedik. Sağlıkta birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında önemli bir duruş sergiliyoruz. Bundan dolayı bu düzenlemeye karşı çıktık” diye konuştu.

“Düzenleme Tüm Sağlık Çalışanlarını Kapsamalı”

Yapılacak düzenlemelerde nimet ile külfetin ortak olması gerektiğini vurgulayan Durmuş, “Külfette beraberiz. Her durumda her şartta büyük fedakarlık yaparak en öndeyiz. Emeğimize saygı gösterilen cümleleri her zaman duyuyoruz. Ama uygulamaya geldiğinde, böyle olmadığını görüyoruz. Emeğimiz ve ekmeğimiz için dimdik duruyoruz. Biz sağlık çalışanlarını bölecek tüm uygulamaları reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bütçe görüşmelerinden sonra TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek düzenlemenin mutlaka tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğinin altını çizen Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarını birbirinden ayırmaksızın bir bütün olarak değerlendirmek gerekiyor.  Hekiminden hemşiresine, teknikerinden hizmetlisine tüm sağlık çalışanlarının hatta ve hatta kamu çalışanlarının tümünü ilgilendiren bir konuda ayrımcılık yapmak bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. O yüzden süreçle ilgili önemli kararlar aldık. İlk başta tüm Türkiye’de salı ve perşembe olmak üzere iş bırakma eylem kararı aldık. Salı günü gerçekleştireceğimiz eylem tüm illerde basın açıklamalarıyla desteklenecek. Perşembe günü ise Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nın önünde tüm Türkiye’den gelen teşkilatımızla beraber basın açıklaması yapacağız.”

“Bizim Derdimiz Ekmek ve Emek Mücadelesi”

Kararın hemen ardından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde 1000 teşkilat mensubuyla birlikte haksızlığa karşı ‘dur’ dediklerini hatırlatan Durmuş, “Çok şükür burada vermiş olduğumuz haklı ses, haklı tepki ulaşması gereken yerlere ulaştı. Bir yanlıştan dönüldü. Bu yanlıştan dönülmesi bizim için çok değerli. Bizim derdimiz kimsenin makamı, koltuğu, konumu veya mevkisiyle ilgili değil. Bizim derdimiz ekmek ve emek mücadelesi. Bizim derdimiz ülkenin geleceğinin aydınlık olması, yarınların iyi olması. Bu noktada ülke her sıkıntıya girdiğinde, her ortamda, her şartta Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı elini de bedenini de canını da ruhunu da ortaya koydu. Duruş göstermek gereken her yerde Memur- Sen teşkilatı bu duruşu sergiledi.  Dolayısıyla Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in duruşunu sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bu, teşkilatımıza yapılmış olan en büyük haksızlıktır” diye konuştu.

“Hekimlerimize Karşı Olumsuz Bir Tavrımızın Olması Asla Mümkün Değildir”

Sosyal medya üzerinden Sağlık-Sen üzerine karşı yapılan algı operasyonları olduğuna da değinen Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Hekimlerimize karşı olumsuz bir tavrımızın olması asla mümkün değildir. Sağlık-Sen olarak,  bugüne kadar ortaya koyduğumuz mücadele ve duruşumuzla her zaman hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarını ayrıştıracak eylemleri, söylemleri ve fitne tohumu ekmeye yönelik tüm propagandaları elimizin tersiyle itiyoruz, reddediyoruz. Bizim için bir yerde emek varsa bir yerde hak mücadelesi varsa unvan farketmeksizin biz o emeğin, o hakkın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Hiç kimse sağlık çalışanlarının üzerinden, sağlık çalışanlarını temsil eden Sağlık-Sen üzerinden operasyon yapmaya kalkmasın. Kimsenin buna aklı da yetmez yüreği de yetmez.”

“Sağlık Çalışanlarımızın Yükünü Hafifletin”

Sağlık çalışanı istihdamının acil ihtiyaç olduğunu kaydeden Durmuş, “Sağlık çalışanları arasında yorgunluk ve tükenmişlik had safhaya ulaşmış durumda. Tüm veriler ülkemizde sağlık çalışanı istihdamının yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Acilen istihdamı artırın. Atama bekleyen binlerce arkadaşımız ekmeğine kavuşsun. Sağlık çalışanlarımızın yükü hafiflesin” ifadelerini kullandı.

“Yeni Bir Sistemi İnşa Etmek Yetkililerin Boynunun Borcudur”

Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatının haksızlık ve adaletsizlikle her zaman mücadele ettiğini kaydederek, “Biz yaşanan tüm sorunların çözüme kavuşması için çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarının emeğini yok sayan ek ödeme sisteminin tümüyle yeniden inşa edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Adaletli ve hakkaniyetli bir ücret politikasının hayata geçirilmesi için mücadele ediyoruz. Bu sistemi adalet ve hakkaniyet düsturuyla yeniden inşa etmek, yetkililerin, fedakar sağlık çalışanlarına boynunun borcudur” diye konuştu.

PAYLAŞ :