“Haksızlığa ve Ayrımcılığa ‘Dur’ Diyeceğiz”
02 Aralık 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz haksızlığa ve adaletsizliğe ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Türkiye Buluşması 1000 teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şube başkanları, şube başkan yardımcıları ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Buluşması’nda Genel Başkan Semih Durmuş, katılımcılara hitap etti.

Durmuş, pek çok soruna çözüm getirerek bugünlere ulaştıklarını belirterek, “Bugün sağlık çalışanları ekonomik ve özlük birçok hakka sahipse bunun arkasında Sağlık-Sen'in mücadelesi ve azmi var” diye konuştu.

Hiçbir zaman yılmadıklarını ve yıkılmadıklarını belirten Durmuş, “Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmeyeceğiz ve buna asla müsamaha göstermeyeceğiz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve TBMM’de kabul edilen hekimlere zam kararı doktorlar için önemli bir adımdır. Ancak ebesinden hemşiresine, teknikerinden teknisyenine sağlık çalışanlarının görmezden gelinmesine de rızamız yok. Bu haksızlığın çözüme kavuşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haksızlığa ve ayrımcılığa ‘dur’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bürokratlarını Sahaya Davet Ediyoruz”

Bakanlık bürokratlarının sahadaki ateşi görmezden geldiğini, ortaya çözüm koymaktan her zaman imtina ettiğini dile getiren Durmuş, “Bizler, pandemi döneminde sahadaydık. Sel, yangın, deprem gibi felaketlerde sahadaydık. Sağlık teşkilatı her durumda sahada. Sağlık teşkilatı olarak, sağlık bürokratlarını sahaya davet ediyoruz. Her yaptıkları düzenleme sahayı allak bullak ediyor. Bürokratlar sahaya inecek ve burada yaşanan yangını görecek” şeklinde konuştu.

“İş Bırakma, İş Yavaşlatma Ne Karar Alınması Gerekiyorsa Alacağız”

Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir düzenleme yapılıyorken, sağlık hizmetinin omurgasını oluşturan sağlık çalışanlarını görmezden gelmek, onları sistemin dışına itmek doğru değil. Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz haksızlık ve adaletsizlik karşısında hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. İş bırakma, iş yavaşlatma ne karar alınması gerekiyorsa alacağız. Tüm teşkilatımızla mücadele edeceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa yapacak, kanımızın son zerresine kadar savaşacağız.”

“Hakkımızı Aramak İçin Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz”

Planlanan Türkiye Buluşması’nın iptal edildiğini bildiren Durmuş, “Asla pes etmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Şimdi ivedilikli olarak yol haritası belirleyeceğiz. Eylem, iş yavaşlatma, iş bırakma, basın açıklamaları gibi kararlar alarak, teşkilatımızla paylaşacağız” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına zarar verecek hiçbir çalışmanın ve oyunun içinde olmayacaklarına vurgu yapan Durmuş, “Hakkımızı aramak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Siz dik durduğunuz sürece, biz dik durduğumuz sürece sorunları birlikte çözeceğiz. Öyle ya da böyle mutlaka bu sorunu da birlik ve beraberliğimizle çözeceğiz” şeklinde konuştu.


PAYLAŞ :