Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
22 Kasım 2021, Pazartesi

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarının ve sendikal gündemin değerlendirildiği Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya teşkilat mensuplarının yanı sıra Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de katıldı.  

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Şiddete Karşı Toplumsal Bir Duruş Oluşturmamız Gerek

Sendikal mücadelenin özünü hak ve emeğin oluşturduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikal mücadeleyi ideolojik saplantılara mahkum olmaktan çıkardığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının emeğine yaşanan sorunlar yüzünden gölge düştüğünü söyleyen Baykan, “Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik emekçilerin alın terini sömürmeye devam ediyor. Eğer bu sistemde adaleti tesis edemezsek sağlık sistemi büyük zarar görecektir. Bir diğer önemli sorun şiddet. Şiddete karşı toplumsal bir duruş oluşturmamız gerek. Şiddeti elbette herkesin kınaması gerekiyor. Ancak gerekli adımların atılmasına katkı sunacak olanların kınaması da bir anlam ifade etmiyor. Şiddet sağlık çalışanlarının alın yazısı değildir. Şiddete karşı topyekün bir mücadele acilen hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Memur-Sen Değerlerine Göre Sendikacılık Yapıyor

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise konuşmasında Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana medeniyet değerlerine göre sendikacılık yaptığını kaydetti.

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in meşru zeminde sendikal mücadeleyi sürdürdüğüne değinen Doğan, “Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve yol arkadaşları, sendikal mücadelenin kaldırım taşı sökerek, esnafın camını kırarak yapılmayacağını gösterdi. Meşru zeminlerde hak nasıl aranır, mücadele nasıl edilir herkese öğretti. İşte bizde bu bilinçle hak arama davasını sürdürüyoruz” dedi.

Sağlık-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde hem sahada hem de masada mücadeleden asla taviz vermediğine vurgu yapan Doğan, “Toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılması önemli bir kazanım. Bu kazanımınla sendikalı-sendikasız ayrımı artık önemli hale geldi. Elini taşın altına koyanla koymayan arasındaki fark ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Demiralay: Var Olan Sorunların Çözüme Kavuşması İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Sağlık-Sen’in pandemi süresi boyunca sahada olduğuna vurgu yaparak, “Toplu sözleşme masasına sahanın gerçeklerini ve taleplerini bilerek hazırlandık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız 2022 yılında kazanımlarımızı rahatça görecek.  Isparta’yı karış karış gezerek emekçi arkadaşlarımıza kazanımlarımızı anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz. Elbette mücadelemiz bitmedi. Var olan sorunların çözüme kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :