2021’in Son KİK Toplantısı Gerçekleştirildi
28 Ekim 2021, Perşembe

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında yapılan KİK toplantısında, tavan ek ödeme ve aşıya bağlı ek ödeme uygulamalarının yıl sonuna kadar uzatılması, yoğunluk nedeniyle kullanılamayan yıllık izinlerin devri gibi sağlık çalışanlarının gündemindeki konular masaya yatırıldı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ekim 2021 Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı, Sağlık Bakanlığı’nda yapıldı.

Toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural katılırken, Bakanlık adına Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten ve ilgili bürokratlar katıldı.

KİK toplantısında, tavan ek ödeme ile aşıya bağlı ek ödeme uygulamalarının yıl sonuna kadar uzatılması, salgının devam etmesi sebebiyle sağlık çalışanlarının iş yoğunluğundan dolayı kullanamadıkları yıllık izinlerinin devri gündeme geldi.

Aile bütünlüğünü sağlayabilmek için kurumlar arası nakil kurası açılması talebinin konuşulduğu toplantıda, mesai saatleri dışında ve hafta sonu acil servise hizmet veren röntgen ve laboratuvar çalışanlarına verilen yüzde 50 artırımlı nöbet ücretinin, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edilmesi sonucu geri alınması hususu görüşüldü.

Öte yandan toplantıda, sözleşmeli sağlık personelinin üç yılını doldurup devlet memurluğu kadrosuna atandığında bir yıl beklemeksizin engellilik, boşanma, eşinin vefatı, eğitim durumu gibi isteğe bağlı tayinlerden yararlanabilmesi ve izinlerinin devrinde yaşanan sorunlara dair Sağlık-Sen tarafından çözüm önerileri sunuldu.  

Ayrıca Nisan 2021 KİK toplantısında Sağlık-Sen’in gündeme getirdiği hususlarla ilgili de gerekli düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler şu şekilde:

- Vatani görevini bedelli olarak yapmak isteyen kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelerinin feshedilmesi sorunun çözümü ile ilgili talep üzerine Yönetmelikte düzenleme yapılarak, bedelli askerlik yapmak isteyenlerin pozisyonlarının saklı kalarak, askerlik sonrası aynı birimde sözleşme imzalayabilmesi sağlandı.  

- Tek birimli aile sağlığı merkezlerinde çalışanların 7 günden fazla yıllık izin kullanmaları halinde de ücret kesintisi yaşamaması için düzenleme yapılması talebi üzerine, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanların yıllık izinlerinin ilk 14 günü için ücretlerinden kesinti yapılmaması hususunda yönetmelik değişikliği yapıldı.

- B tipi acil sağlık istasyonlarında çalışanların da giyecek yardımından yararlanması talebi üzerine, İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesinde düzenleme yapılarak Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından giyecek yardımının ayni olarak temin edilmesi sağlandı.

- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sözlü sınavına katılanların harcırah sorununun çözümü sağlandı.

PAYLAŞ :