“3600 Ek Göstergeden Tüm Çalışanlarımızın Yararlanması İçin Mücadele Edeceğiz”
28 Ekim 2021, Perşembe

Emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek göstergenin artık vaat olmaktan çıkacağını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “3600 ek göstergeden tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yararlanması için mücadele edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla buluştu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan sendikal mücadelenin başarıyla sonuçlandığını, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de sağlık ile sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürecek kazanımlara imza attıklarını dile getirdi. 

İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini hatırlatan Durmuş, bu haksızlığa da son verildiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının idari izinli günlerde ya izin kullanacağını ya da nöbet ücreti alacağını belirten Durmuş, dini bayramlarda nöbet ücreti oranının yüzde 25 artırıldığını ve buna resmi bayramlarında dahil edildiğini bildirdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi”

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Durmuş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek göstergenin 2022 yılında yapılacak çalışma ile neticelendirileceğini belirtti. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e talimat verdiğini hatırlatan Durmuş, şunları söyledi:

“Yıllardır mücadelesini verdiğimiz 3600 ek gösterge, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile çözüme kavuşacak. Memur-Sen’in de içinde olacağı bir çalışma ile 3600 ek gösterge 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Yapılacak çalışmada, 3600 ek göstergeden tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yararlanması için mücadele edeceğiz. Nasıl öğretmen dendiğinde matematik, tarih, kimya diye ayrım yapılmıyorsa, sağlık çalışanları arasında da ayrım yapılmamalıdır. 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele edeceğiz.”

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Birlik ve Beraberlik İçerisinde, Omuz Omuza Mücadele Ediyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sağlık-Sen’in her koşulda üzerine düşen görevi yaptığını dile getirerek, “Sağlık-Sen olarak masada da sahada da mücadele etmekten geri durmadık.  Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız büyük fedakarlıklar yaptılar. Bunu zaten herkes biliyor ve görüyor. Bu bilinç ve şuurla 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına gittik. Çok şükür önemli kazanımlar elde ettik. Sağlık-Sen olarak mücadele etmeye, sorunların üstüne gitmeye devam ediyoruz. Teşkilat olarak birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Osmaniye Şube Başkanı Çenet: Sağlık Çalışanlarını Memnun Eden Kazanımlara İmza Attık

Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ise, sadece donanımlı sağlık tesisleri yapmanın sağlık çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturmayacağını dile getirerek, fedakar sağlık çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bu konuda Sağlık-Sen ailesinin canla başla mücadele ettiğini belirten Çenet, toplu sözleşmede sağlık çalışanlarını memnun edecek kazanımlara imza atıldığını kaydetti. Sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Çenet, döner sermaye sisteminin daha adil bir şekilde revize edilmesi gerektiğini söyledi. Çenet, Sağlık-Sen’in üyelerinden aldığı güçle tarihi kazanımlara imza atmaya devam edeceğinin altını çizdi. 

Toplantıya; Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, İl Müftüsü Ali Çakmak, Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Kahraman ile Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

Osmaniye'de Saha Ziyaretleri

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Barutcu, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Osmaniye’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun’u ziyaret eden heyet, sosyal hizmet çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Osmaniye 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanları ile bir araya gelen heyet, çalışanlara 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Heyete, ziyaret sırasında 112 Başhekimi Dr. Yasin Güngör ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık eşlik etti.

Daha sonra Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konuları değerlendirdi.

Osmaniye Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını da ziyaret eden heyet, çalışanlarla bir müddet sohbet etti. Heyet, hastanenin Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliğine de katıldı. Heyete, ziyaret esnasında İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti, Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Kahraman’ı ziyaret etti. Ziyarette, sendikal mücadele üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Daha sonra SGK İl Müdürü Mücahit Çelik’e bir ziyaret gerçekleştiren heyet, gündeme dair konuları istişare etti.

Heyet, saha ziyaretlerinden dinlediği talep ve beklentileri iletmek üzere İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz’u da ziyaret etti.

Merkez 7 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, toplu sözleşme kazanımları hakkında sağlık çalışanlarının bilgilendirdi. Heyete, ziyaret esnasında İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz da eşlik etti.

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, İl Divan Toplantısı öncesi Sağlık-Sen Osmaniye Şube yönetimiyle bir araya geldi.

PAYLAŞ :