“Sağlık Çalışanlarının Hak Mahrumiyeti Yaşamalarını İstemiyoruz”
27 Ekim 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in mücadelesiyle sendikalı çalışanlara üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL’ye çıkarıldı. Hiçbir çalışanın hak mahrumiyeti yaşamasını istemiyor, o yüzden çalışanları sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Mersin Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında tek tek bilgi veren Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürecek önemli kazanımların altına imza attıklarını dile getirdi.

“Sendikalı Olmak Çok Daha Değerli Hale Geldi”

Önemli kazanımlardan birinin sendikalı çalışanlara üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılması olduğunu ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

“Bu kazanım, örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanımdır. Bunun için öteden beri çok yönlü bir mücadele verdik ve mücadelemizi kazandık. Artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi.”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen'in mücadelesiyle sendikalı olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının maaşlarına yılda 1600 TL ek gelir yansıyacağını belirten Durmuş, “Şunu herkesin bilmesini istiyoruz, tek yetkili sendika Sağlık-Sen’dir. Sendikal kazanımların yegane adresi Sağlık-Sen’dir. Kazanımlar için emek ve mücadele veren Sağlık-Sen’dir. Bizler, her sağlık çalışanının bu haktan yararlanmasını istiyoruz. O yüzden her çalışanı sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Sendikal mücadelemizi yeni üyelerimizle daha da güçlendirmek ve daha nice kazanımlar elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Asla Duruşumuzdan Taviz Vermedik

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yorulduğunu ve yıprandığını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Sağlık-Sen teşkilatının pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğunu söyledi.

Barutcu, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettik. Asla duruşumuzdan taviz vermedik. Mücadele etmekten asla geri durmadık. Masada teşkilatımızdan aldığımız güçle onurluca bir duruş sergiledik. Artık bu kazanımları sahada anlatma zamanı. Bu kazanımlar Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle kazanıldı.”

Mersin Şube Başkanı Özer: Sağlık Kahramanlarını Mutlu Etmediğiniz Sürece Başarılı Olamazsınız

Mersin Şube Başkanı Hasan Özer ise pandeminin tüm dünyaya sağlığın ve sağlık çalışanlarının önemini anlattığını kaydederek, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini dile getirdi. Özer, “İstediğiniz kadar lüks hastaneler yapın, hastanelerin içlerini istediğiniz kadar son model cihazlarla donatın, sağlık kahramanlarımızı mutlu etmediğiniz ve motivasyonlarını yükseltmediğiniz sürece başarılı olamazsınız” dedi.

Sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Özer, “Toplu sözleşme sürecinde sağlık kahramanlarımızın hakları için masada müzakereyi, meydanda mücadeleyi bırakmayan, gece gündüz demeden sonuç odaklı çalışan Genel Başkanımız Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyelerimize teşkilatımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ile kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Barutcu, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin’de çeşitli temaslarda bulundu.

Öncelikle İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz’i ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, kentte görevli sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti.

Heyet, daha sonra Vali Ali İhsan Su’ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemine dair konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı da ziyaret eden heyet, üniversite hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının beklentilerini anlattı.

Erdemli Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları ile bir araya gelen heyet, çalışanlara toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Ziyarette heyete, Başhekim Op. Dr. Erman Eker de eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti son olarak, Mersin Şehir Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları ile Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı’yı ziyaret ederek, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi.

 

 




PAYLAŞ :