“Sahada Verdiğimiz Mücadeleyi Masadaki Kazanımlarla Taçlandırdık”
26 Ekim 2021, Salı

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımların altına imza attıklarını dile getiren Durmuş, “Sahada verdiğimiz mücadeleyi masadaki kazanımlarla taçlandırdık” dedi.

Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Durmuş, toplu sözleşme sürecinde verdikleri mücadeleye dikkat çekti. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refahını artırmak gayesiyle çalıştıklarını belirten Durmuş, hiçbir zaman sahadan kopmadıklarını ve sahanın gerçekleriyle masaya oturduklarını anlattı.

Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için verilen mücadeleyi yapılan siyasi ve bürokratik görüşmelerle güçlendirdiklerini kaydeden Durmuş, “Teşkilatımızla sahaya indik. Sesimizi daha da gür çıkararak, taleplerimizi tüm kesimlere duyurduk. Sahada verdiğimiz savaş kadar masada da mücadele ettik. Tüm bunların neticesinde önemli kazanımlara imza attık. Yani sahada verdiğimiz mücadeleyi masadaki kazanımlarla taçlandırdık” diye konuştu.

“Teşkilattan Aldığımız Güçle Mücadeleyi Sürdürüyoruz”

Genel kazanımlara, hizmet kolundakilerin de eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde yüzde 41 artış sağlandığına dikkat çeken Durmuş,  toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarıldığını hatırlattı. Bu kazanımın sendikal mücadeleye anlam katan değerli bir kazanım olduğunu dile getiren Durmuş, 3600 ek gösterge konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek göstergenin 2022 yılında yapılacak çalışma ile neticelendirileceğini dile getiren Durmuş, sağlık çalışanlarının tümünün de bu sürece dahil edilmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Durmuş, “Birlik ve beraberlik içerisinde teşkilattan aldığımız güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası’nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımların altına imza attık. Masadan başımız dik çıktık. Bu güçle, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Çok Şükür Böyle Güzel ve Onurlu Bir Teşkilatın Mensubuyuz

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in insanca ve onurluca yaşamanın kavgasını verdiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Çağı kurtarmanın eylemi olarak niteliyordu merhum Akif İnan sendikal mücadelemizi. Nerede ezilen ve ötekileştirilen insan varsa her zaman yanlarında olduk. Vesayet odaklarının karşısına ilk çıkan sivil toplum kuruluşu Memur-Sen ve Sağlık-Sen oldu. Çok şükür böyle güzel ve onurlu bir teşkilatın mensubuyuz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeklerini korumak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bizler birileri gibi kamu malına zarar veren bir sendikal anlayışı asla benimsemedik. Meşru zeminde duruşumuzdan asla taviz vermeden mücadele ediyoruz” dedi.

Şube Başkanı Bolatçı: Kimse Verdiğimiz Mücadeleyi ve Kazanımlarımızı Yok Sayamaz

Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı ise sendikacılığın önemine vurgu yaparak, sendikacılığın zaman mefhumu olmadan yapıldığını söyledi.

Bolatçı, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin geride kaldığını ve birçok kazanım elde edildiğini dile getirerek, “Toplu sözleşme kazanımlarımız sahaya nefes aldırdı. Bu kazanımların üzerine kimse çökemez. Bizler sendikacılık yapıyoruz. Temsilci arkadaşlarımız bizleri sahada temsil ediyor. Sahada kazanımlarımızı anlatmaya, çalışanların sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. Çalışacağız, mücadele edeceğiz ve kazanacağız. Kimse verdiğimiz mücadeleyi ve kazanımlarımızı yok sayamaz” diye konuştu.

Toplantıya Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.


 

 

PAYLAŞ :