“Bizler İnandığımız Davadan Asla Taviz Vermeyiz”
22 Ekim 2021, Cuma

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını her açıdan refaha kavuşturmak amacıyla mücadele verdiklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sendikal hareketimizin odak noktası her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çıkarları oldu. Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz. Bizler, inandığımız davadan asla taviz vermeyiz” dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Denizli Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ü ayrı ayrı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerine dair görüş alışverişinde bulundu.

İl Divan Toplantısındaki konuşmasına toplu sözleşme sürecinde kendilerine her daim destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başlayan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına yoğun bir çalışma sürecinin sonunda sahanın talepleri ile gittiklerini anlattı. Durmuş, “Sağlık-Sen olarak, toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için büyük bir mücadele verdik. Taleplerimizi muhataplarımıza teferruatlarıyla birlikte ilettik. Sonuç olarak çalışanları memnun eden kazanımların altına imzamızı attık” diye konuştu.

“Alın Terinin Hakkını Savunuyoruz”

Sağlık-Sen’in mücadelesinin tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için olduğuna vurgu yapan Durmuş, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın desteğiyle genel yetkili sendika olarak büyük bir davanın sorumluluğu ile mücadelemize devam ediyoruz. Sendikal hareketimizin odak noktası her zaman çalışanlarımızın çıkarları oldu. Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz. Bizler, inandığımız davadan asla taviz vermeyiz. Devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyoruz” diye konuştu.

Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Durmuş, fedakarlık timsali sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için son ana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın Taleplerini Bilerek Masaya Gittik

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise yaptığı konuşmada 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin bilgi verdi. Dural, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın dertlerini, sorunlarını ve taleplerini bilerek masaya gittik. Uzunca süren bir çalışma neticesinde taleplerimizi belirledik. Tarihi kazanımların altına imzamızı attık. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan şube başkanlarımıza, yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Koçoğlu: Verilen Emek ve Mücadele Sayesinde Önemli Kazanımlar Elde Ettik

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde korkmadan mücadele ettiğini söyleyen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Herkes evine kapanırken sağlık çalışanlarımız mücadeleden asla geri durmadı. Zorlu bir pandemi süreciyle 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına gidildi. Verilen emek ve mücadele sayesinde önemli kazanımlar elde ettik. Sahadan alınan taleplerle toplu sözleşme masasına gidildi ve değerli kazanımlar elde edildi. Bu kazanımları bize sağlayan Genel Başkanımız Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Sağlık-Sen Denizli Kurucu Başkanı Dr. Ali Tatar, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, kurum temsilcileri ve teşkilat mensupları da katıldı.

Sağlık Kurumlarına Ziyaret

Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte çeşitli temaslarda bulundu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, sağlık çalışanlarının gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Heyet, daha sonra üniversitesi hastanesinde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını da ziyaret eden heyet, onlarla sohbet etti.

Heyet, İl Ambulans Servisi’nde görevli sağlık çalışanları ile Servis Başhekimi Dr. Gürcan Güven’i ziyaret etti. Ardında da Servergazi 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Son olarak Sağlık-Sen Denizli Şubesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Dural, Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle saha ziyaretlerini değerlendirdi.

PAYLAŞ :