“Adil Bir Ücret Politikasının Belirlenmesini İstiyoruz”
21 Ekim 2021, Perşembe

Sağlık çalışanlarının en önemli sorununun döner sermayeye bağlı ücret adaletsizliği olduğunu dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak ücret politikalarının yeniden revize edilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Bilecik Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırmak için hem sahada hem masada mücadele verdiklerini anlatan Durmuş, “Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki zam ve genel kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarımızın gelirinde ciddi oranda artış yaşanacak” dedi.

“Hakkımız Olanı Talep Ediyoruz”

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok yıprandığını ve yorulduğunu belirten Durmuş, sağlık emekçilerinin tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi. Sağlık çalışanlarının en büyük sorununun döner sermayeye bağlı ücret adaletsizliği olduğuna değinen Durmuş, “Sağlık-Sen olarak ücret politikalarının yeniden revize edilmesini, çalışanların emeğinin, alın terinin karşılığı olacak şekilde adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının belirlenmesini istiyoruz. Döner sermaye sistemi muhakkak değiştirilmelidir. Biz sağlık çalışanları olarak hakkımız olanı talep ediyoruz” diye konuştu.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ağır iş yükünün yanı sıra şiddetle de mücadele ettiğini belirten Durmuş, sağlıkta şiddet haberlerinin gündemden hiç düşmediğini söyledi. Sağlıkta şiddetin sonlandırılması gerektiğini ifade eden Durmuş, bu konuda yetkililere seslenerek,  gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Hiçbir Zaman Aldatan ve Aldanan Bir Sendikal Anlayışı Benimsemedik

Sağlık çalışanlarının zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, “6. Dönem Toplu Sözleşme masasına pandemiyle birlikte artan sorunlarla gittik. Dik durduk ve mücadele ettik. Çok şükür önemli kazanımlar elde ettik. Biz hiçbir zaman aldatan ve aldanan bir sendikal anlayışı benimsemedik. Birilerinin algı operasyonuna rağmen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için kazanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bilecik Şube Başkanı Akyıldız: Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz

Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının çok yorulduğu ve tükendiği bir dönemde sendikacılık mücadelesi verdiklerini belirterek, sahanın sorun ve sıkıntılarının düzeltilmesi noktasında çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde edildiğine dikkat çeken Akyıldız, “Masadan değerli kazanımlara imza atarak kalktık. Mücadelemiz bitti mi? Hayır. Yeni dönemde, belirlenen hedefler ve güçlü teşkilatımızla tüm sorunların çözüme kavuşturulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Kurumlara Ziyaret

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Bilecik’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Sahada ziyaretlere başlamadan önce Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Durmuş ve Dural, gündeme dair istişarelerde bulundu.

Daha sonra Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Dural, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Dr. Kemal Kızılkaya’yı ziyaret etti. Ziyarette, Bilecik’te görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemindeki konular hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının ziyaret eden heyet, çalışanlarla gündeme dair sohbet etti. Heyet, Başhekim Dr. Erhan Arıkan ile de bir araya gelerek, sağlık çalışanlarının taleplerini iletti.

Sağlık-Sen heyeti, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım’ı da ziyaret etti. Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talepler ve beklentileri anlatıldı.

Son olarak Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı ile bir araya gelen heyet, sahadaki beklenti ve talepleri iletti. Heyet, Müdürlükte görevli sağlık çalışanlarına da ziyaret gerçekleştirdi.

 

PAYLAŞ :