Sağlık-Sen Ankara 1 No’lu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
17 Ekim 2021, Pazar

Sağlık-Sen Ankara 1 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek, teşkilat çalışmalarının önemine vurgu yaptı. 

Baki, “Biz Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak alın teri, emek, ve hakkın teslimi için mücadele ediyoruz. Çeyrek asrı geride bırakan bilgi ve tecrübeyle sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda ideolojik saplantılara yer yok. Sağlık-Sen olarak inanmış ve bu inanmışlığın gereğini yerine getiren bir teşkilatız. Bu inançla günden güne büyüyoruz. Sahada Sağlık-Sen’e ve Memur-Sen’e olan güveni görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Mücadele Etmekten Asla Vazgeçmiyoruz”

Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü, şiddet gibi sorunlarının olduğuna dikkat çeken Baki, “6. Dönem Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettik. Mücadelemiz bitti mi, hayır. Döner sermaye sistemine bağlı ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarının en büyük sorunu. Bu sorun aynı zamanda sağlık sistemini de tehdit ediyor. Biz bu sorunun bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için mücadele ediyoruz. Bunun için çalmadığımız kapı, bu sorunu bilmeyen yetkili kalmadı. Bir an önce bu adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının emeğini yok sayan döner sermaye sisteminin değiştirilmesi için mücadele etmekten asla vazgeçmiyoruz ve bunun için var gücümüzle mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Renksizlik ve Tepkisizlik Bize Göre Değil

Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in çeyrek asırdır kamu çalışanlarının refahı için çalıştığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, "Biz mücadeleden sorumluyuz. O yüzden  mücadelenin gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. 
Helal kazanç alın teriyle ıslanmış bir kazançtır. Sağlık çalışanları döktükleri alın terlerinin karşılığını istiyor. Bizde Sağlık-Sen olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Hakkın teslim edilmesi için gece gündüz teşkilatımızla birlikte çalışıyoruz.
İnsanlık ömür boyu muhafaza edilecek bir ünvan, taşınması gereken bir değerdir. Renksizlik ve tepkisizlik bize göre değil. Bizim mücadelemiz olması gerekeni zamanında söylemek ve yapmaktır. Ünvanımız insan, değerimiz mücadelemizdir" diye konuştu.

Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şahin: Temel Sorunlarımızın Çözülmesini İstiyoruz

Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin ise yaptığı konuşmada sendikalılığın önemine vurgu yaparak, “Sendikal faaliyetlerin amacı, insana hizmet etmek, hak aramak ve çalışanların sorunlarını çözmektir” dedi.
Sağlık çalışanlarının pandemiyle birlikte daha çok yorulduğunu ve yıprandığını dile getiren Şahin, “Çözüm değil sorun üreten duvara toslamış sistemlerle imtihan edilmekten bıktık. Bir an önce döner sermaye adaletsizliği ve iş yükü gibi temel sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıya İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Cesur Öztürk ve temsilciler katıldı.

PAYLAŞ :