Genel Başkan Durmuş Samsun’da Temsilcilerle Buluştu
10 Eylül 2021, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Samsun’daki kurum ve kuruluşlardaki sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Durmuş, daha sonra Samsun Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerle bir araya geldi.

Sağlık-Sen Samsun Şube temsilcileriyle buluşmasında konuşan Genel Başkan Durmuş, toplu sözleşme masasında sağlık çalışanlarına yönelik önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek, hem sahada hem masada mücadele verdiklerini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının gelirlerini ciddi anlamda iyileştirecek kazanımlar elde ettiklerini belirten Durmuş, “Sabit ek ödemelerdeki yüzde 20 artış, gerçekten çok önemli bir kazanımdır. Genel kazanımlara, hizmet kolumuzdaki kazanımların da eklenmesiyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde yüzde 35 artış sağlanmış olacak. Pandemi döneminin kahramanı olan sağlık çalışanları için mücadele ettik ve masadan çok önemli kazanımlarla kalktık” dedi.

Durmuş: Büyük Bir Adaletsizliğin Önüne Geçtik

Resmi ve dini bayram tatilleri sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesini sağladıklarını hatırlatan Durmuş, böylelikle büyük bir adaletsizliğin önüne geçtiklerini söyledi.

Toplu sözleşme ikramiyesine de değinen Durmuş, ikramiyenin 400 TL’ye çıkarılmasının örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Sağlık çalışanlarının iş yükünün koronavirüs salgınıyla birlikte katlanarak arttığını hatırlatan Durmuş, sağlıkta istihdamın artırılarak hem sağlık çalışanlarının iş yükü altında ezilmesinin önlenmesi hem de atama bekleyen sağlıkçıların yüzünün güldürülmesi gerektiğini ifade etti.  

Samsun Şube Başkanı Biçer: Saha İle Olan İletişimi Hiç Koparmadık

Saha ile olan iletişimi hiç koparmadıklarını anlatan Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sağlık çalışanlarının sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözüm için mücadele ettiklerini kaydetti. Saha ile genel merkez arasında köprü olduklarını belirten Biçer, taleplerin toplu sözleşme masasında karşılık bulmasından duydukların memnuniyeti dile getirdi.

Biçer, gece gündüz demeden kazanımlar için mücadele eden başta Genel Başkan Semih Durmuş olmak üzere yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu. Toplantıya Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız da katıldı.

Sağlık Kurumlarına Ziyaret

Temsilcilerle bulaşmasından önce hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkan Durmuş’a, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti öncelikle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına ziyarette bulundu. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verilen sağlık çalışanları, heyete memnuniyetlerini dile getirdi.  Heyet, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ersin Köksal ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Genel Başkan Durmuş beraberindekilerle birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Samsun Şube Başkan Yardımcısı Ersin Şener'e de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’u ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, Oruç’a toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek sağlık çalışanlarının beklenti ve görüşlerini iletti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık-Sen heyeti, çalışanlarla sohbet etti. Sağlık çalışanlarına kazanımların önemini anlatan heyet, daha sonra Başhekim Prof. Dr. Türker Yardan’a ziyaret gerçekleştirdi.
 

PAYLAŞ :