Bilecik Şubesi'nin Temsilciler Toplantısı Gerçekleştirildi
28 Temmuz 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen Bilecik Şubesi’nin düzenlediği Temsilciler Toplantısı, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantıda temsilcilere hitap eden Genel Sekreter Durali Baki, 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin yaklaştığını hatırlatarak, “Masada mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Genel Sekreter Baki: Şimdi Sıra Hükümette!


Baki, 2 Ağustos’ta başlayacak Toplu Sözleşme sürecinin sağlık emekçilerinin hakkını ödemek için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Baki, sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının toplu sözleşme masasında verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hükümet sağlık çalışanlarının verdiği mücadelenin, akıttığı alın terinin karşılığını bu toplu sözleşmede vermeli. Emekse emek, cansa can. Sağlık çalışanlarımız fedakarlıklarını ortaya koydu. Şimdi sıra hükümette! Unutulmamalı ki, güçlü sağlık sistemini ayakta tutan sağlık çalışanlarının fedakarca verdiği mücadeledir. Bu gerçeği kimse aklından çıkarmamalı” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Adaletsizliğe ve Hakkaniyetsizliğe Asla Rızamız Yok! 


Salgın ve aşılama çalışmaları boyunca sağlık emekçilerinin canla başla çalıştığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, “Biz alın terimizin hakkını, emeğimizin karşılığını ve ekmeğimizin büyümesini istiyoruz. Sahanın gerçekleri ortada. Düşen alım gücü, enflasyona yenilen maaşlar ortada. Bu yüzden her platformda, hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Sağlık çalışanlarının adaletsizliğe ve hakkaniyetsizliğe teslim edilmesine asla rızamız yok! Bu uğurda Sağlık-Sen olarak sahada da masada da mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 



Bilecik Şube Başkanı Akyıldız: Fedakarlığın Karşılığı Verilmeli

Sahaya inerek, sağlık çalışanlarını dinleyerek taleplerin neler olduğunu Genel Merkeze aktardıklarını dile getiren Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, ortada çözülemeyecek sorun olmadığını kaydetti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gösterdiği fedakarlığın karşılığının verilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Genel Sekreter Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan, gündeme dair soruları yanıtladı.

Toplantı öncesinde, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, beraberindeki heyetle birlikte Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı’yı ziyaret etti.

PAYLAŞ :