16.07.2021 tarihli basın açıklaması
16 Temmuz 2021, Cuma

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI KIYMETLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ

     Tüm dünyada hızla etkisini göstermeye devam eden Covid-19 pandemisi bilindiği üzere ülkemizde de aynı şekilde ciddiyetini korumaktadır.

     Bu dönemde şartların zorluğuna rağmen mesleklerini icra ederken insani değeri yüksek bir fedakârlık örneği gösteren sağlık çalışanları tüm kamuoyu nezdinde takdirle karşılanmakta ve kahraman olarak kabul edilmektedir.

     Maalesef taraflı tarafsız herkesin alkışladığı sağlık çalışanları kendi başhekimi tarafından mobing küfürlü hakaretler, baskı ve kendi egosunu çalışanlar üzerinde çıkarmaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyadır.

     Baskıcı tutumları ile personeli yıldıran,sözlü hakaretlere varan ifadelerde bulunan,istişareye kapalı,ben merkezci ve keyfi uygulamalar ile bu durum sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur.

     Baştan aşağıya sirayet eden bu huzursuzluk ortamı hem sağlık çalışanlarını hem de vatandaşlarımızı riske atmaktadır.

     Sağlık çalışanları mutsuz olursa bu mücadeleyi kazanamayacağımız aşikardır.

     Verimliliği ve kaliteyi aşağıya çekecek yeterince etken varken bir de yerel yöneticilerin iş bilmezlikleri sebebiyle pandemi ile mücadeleyi daha da zora sokmaktanbir an evvel, amasız, fakatsız ve gerekli yaptırımlarla birlikte bu haksızlığa biran önce son verilmeli ve kendi egosu yüzünden böylesine hassas bir dönemi riske atan bu idarecileregerekli yaptırımlar yapılmalıdır.

     Yapmış olduğu mobing,baskı ve küfürden dolayı 112 acil komuta kontrol merkezi başhekimi görevden alınmalıdır. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, Malatya Valiliğinin bu yaşananlara duyarsız kalmayacağına inancımız tamdır. Bu olaya destek olan ve gereğini yapmayanlarda aynı oranda sorumludur. Aynı zamanda küfür, hakaret ve mobinge maruz kalanlar da tehdit ve baskı altına alınmıştır.

     Küfre ve hakarete maruz kalan fedakârca görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımız kesinlikle sahipsiz değildir.

     Sürecin takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sağlık Sen Malatya Şubesi olarak haksızlığa uğrayan sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

 

Mehmet BİNGÖL

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı

 

Basın açıklamasının yerel basın linkleri:

https://malatyanethaber.com.tr/112-de-sok-iddia/32057/

https://www.malatyasoz.com/112-calisanlarina-mobing-iddiasi-39116-haberi

 

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :