Baykan ve Doğan, Kırşehir ve Sivas’ta Sağlık Çalışanlarıyla Buluştu
12 Temmuz 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarıyla Kırşehir ve Sivas’ta bir araya gelerek çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi’nin sabah saatlerinde gerçekleşen kahvaltı programına, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli de katıldı.

Öğleden sonra Sivas’a geçen Genel Başkan Yardımcıları Baykan ve Doğan, burada da Sağlık-Sen Sivas Şubesi’nin organize ettiği pikniğe katıldı. Çok sayıda sağlık çalışanının yer aldığı pikniğe, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat ile Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser de katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Maaşların Enflasyona Kurban Edilmediği Günler Hepimizin Hakkı

Her iki programda da bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sağlık çalışanlarının sorunlarına değinerek, döner sermaye sistemi kaynaklı hakkaniyetsizliklere vurgu yaptı. 

Enflasyonla birlikte maaşların eridiğine dikkat çeken Baykan, “Ekonomimiz büyüyorsa, emekçi kesimin alım gücü niçin küçülüyor” diye sordu. 

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine de değinen Baykan, “Devletin itibarı ve gücü olan memurun yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Emek veren kesimin alım gücünün yükseldiği, maaşların enflasyona kurban edilmediği günler hepimizin hakkı. Bu amaç için toplu sözleşme masasında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Artık Yeter Diyoruz

Kırşehir ve Sivas programlarında birer konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise sağlık çalışanlarının yaşadığı adaletsizliğin artık görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Doğan, “Sağlık-Sen olarak artık ‘yeter’ diyoruz. Salgın döneminde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının emeği ve alın teri, adaletsizlikler karşısında yok oluyor. Çalışanların pek çok sorunu var. Çalışanlar, sağlık sisteminin temelidir. Sorunlarla sistemi sağlıklı yürütemezsiniz. O nedenle sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözüme kavuşturulmalı. Bu gaye doğrultusunda taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan ile Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu da yaptıkları konuşmalarda, bu tür buluşmaların sorunların tespitinin yanında, moral ve motivasyon kaynağı olduğuna işaret ettiler.

PAYLAŞ :