Elazığ Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
06 Temmuz 2021, Salı

Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Ahmet Burak Aygüneş, Şube Başkanı seçildi.

Yapılan genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ile Yasin Barutcu, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve kurum yöneticileri katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Sahanın Talepleri İçin Mücadele Ediyoruz

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen teşkilatının her zaman sahada olduğunu ve haksızlıklar karşısında mücadele ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün arttığına vurgu yapan Doğan, “Sağlık çalışanlarımızın yıpranmışlığı, tükenmişliği giderek artıyor. Üniversite hastanelerinde çalışan meslektaşlarımızın birçok sorunu var. Bu sorunların ortadan kalkması için mücadele ediyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında da sahanın taleplerini gündeme getireceğiz ve mücadele edeceğiz. Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını aldığı günü görene kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz

Türkiye’de sağlık çalışanı istihdamının yetersiz olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Sağlık çalışanlarımız istihdam yetersizliğine rağmen zor olanı başardılar. Mücadele ettiler, yılmadılar, usanmadılar. İnsan hayatına dokundular. Bu fedakârlık ve azim asla görmezden gelinemez. Sağlık çalışanları haksızlık ve adaletsizliğe mahkûm edilemez.  Geçmişte olduğu gibi bu dönemde de çalışma hayatındaki haksızlık ve kısıtlamalara dönük mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Şube Başkanı Aygüneş: Çalışanların Gür Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Şube Başkanı seçilen Ahmet Burak Aygüneş, “Şubemize bugüne kadar emek veren Başkanımız Mustafa Yıldız ve ekibine çok teşekkür ederim. Onlardan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşıyacağız. Bugün pek çok sorunla boğuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz. Sorunlar çözülene kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şubesi’nin yönetimi, şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, Şube Sekreteri Enes Bal, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Özcan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kübra Çelikten, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Demiray, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Karakoç.

 

PAYLAŞ :