Sağlık Çalışanları Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi’nin Piknik Programında Buluştu
05 Temmuz 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen piknik programı, Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine vurgu yaptı. Baki, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin sağlık çalışanlarını yıprattığını belirterek, “Döner sermaye sistemi artık işlemez hale geldi. Bırakın pas tutmayı; alın terini, emeği tüketiyor, yok sayıyor. Tıpkı pasın demiri tüketmesi gibi döner sermaye sistemi de sağlık çalışanlarının emeğini, alın terini yok sayıyor. O nedenle, Sağlık-Sen olarak bu sistemi reddediyoruz. Pansuman tedbirlerle, bu sistem düzen tutmaz diyoruz. Tutmadığını da gördük” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Şifa Dağıtmaktan Başka Dertleri Olmamalı

Sağlık çalışanlarının savaşta da barışta da afetlerde de Türkiye’nin hayat sigortası olduğunu vurgulayan Baki, “Sağlık çalışanlarının şifa dağıtmaktan başka bir düşünceleri, dertleri, tasaları olmamalı. Sağlık çalışanları hep gülmeli. Sağlık çalışanları gülerse Türkiye daha fazla gülecektir. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir. Bu nedenle de sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir” dedi.

Şube Başkanı Öksüz: Pandemi Döneminde Yoğun Çalıştık

Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ise “Pandemi döneminde yoğun bir çalışma yaptık ve aşılama zamanında da aynı yoğunlukta mesai harcadık. Bu organizasyonda bizlere destek sağlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyoruz. Bugün moral ve motivasyon depolamak için buluştuk. Pandemi döneminde cefakarca çalışan sağlık personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının buluştuğu piknik programına, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk ve kurum yöneticileri katıldı.

PAYLAŞ :