Memur-Sen'den Filistin'e Acil Yardım Ambulansı
25 Mayıs 2021, Salı

İsrail’in işgal altındaki Kudüs’ün tarihi Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinli Müslümanları zorla göç ettirme politikasıyla başlayan çatışmalar Ramazan ayında Filistin’in geneline yayılarak tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık trajedisine dönüştü. Mescid-i Aksa’nın işgaliyle tırmanan şiddet İsrail’in havadan ve karadan yaptığı saldırılarla beşeri bir afet hâlini aldı.

Memur-Sen Konfederasyonu, havadan ve karadan abluka altına alınan Gazze’de acil ihtiyaç duyulan, yaralıların transferini sağlayacak, acil yardım müdahalesinin yapılabileceği tam teşekküllü, ileri düzey bir ambulansı Türk Kızılay aracılığıyla bölge halkına bağışladı.

Mazlumun Yanında Olmak İnsani Bir Sorumluluk, İmanî Bir Yükümlülüktür

Türk Kızılay’ı Genel Merkezinde düzenlenen bağış etkinlinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ailesi olarak dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur varsa buna ilişkin bir insani bir sorumluluk, imanî bir yükümlülük ortaya koymayı zorunluluk olarak gördüklerini ifade ederek, “Filistin’deki İsrail terörüne karşı Koronavirüs önlemleri çerçevesince 81 ilde tepki gösterdik ve buna ilişkin kamuoyunun oluşmasına katkı verdik. Bu kapsamda Ankara ve İstanbul’da yürüyüşler gerçekleştirdik ve basın açıklamaları yaptık. 79 ilde araç konvoylarıyla sesimizi duyurmaya çalıştık,” dedi.

İbadethaneleri basmanın, insanların evlerine silah zoruyla el koyarak kapı dışarı etmenin kabul edilebilir hiçbir tarafının olmadığının altını çizen Yalçın, “İsrail tarafından gerçekleştirilen devlet terörüne karşı duyarsız kalmamanın, mazlumun ve mağdurun elinden tutabilmenin Memur-Sen’in açısından son derece önemli olduğunu” vurguladı.

Mazlum Filistin Halkının Yanında, Siyonistlerin Karşısındayız

Havadan ve karadan yapılan bombardımanlarla Gazze’de meydana gelen yıkımı 1999 yılında Gölcük’te meydana gelen depremin arkasında bıraktığı enkaza benzeterek durumun vahametini ifade eden Yalçın, “Gazze’deki hasarın boyutu Gölcük depreminin verdiği hasarın bir buçuk katı büyüklüğünde. 1500’ün üzerinde konut hasar görmüş ve içerisinde oturulmaz hâle getirilmiş. İnsanlar okullarda barınmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Türk Kızılay’ın dünyanın her neresinde olursa olsun meydana gelen bir afet, çatışma ve felaket anında hızlıca refleks geliştiren bir kurumsal bir yapıya evrildiğini söyleyen Yalçın, “Başkanımızın nezdinde Türk Kızılay yönetimine ve gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İsrail terörüne şiddetle karşı çıkıyor ve mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuza da bir araya gelerek ambulans gönderme kararı aldıkları için ayrıca teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Çatışmalarda 300 Masum Katledildi

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bir konuşma gerçekleştirdi. Yaşananların 2014 yılındaki saldırılarla kıyaslandığında çok daha büyük olduğunun altını çizen Kerem Kınık, “Gazze’de maalesef 2.000’e yakın müstakil bina yerle bir edildi. Yollar, içme suyu ve atık suyu altyapıları, enerji hatları, fabrikalar, tarım arazileri, seralar hatta Covid-19 analiz laboratuvarları ve aşı depoları da dâhil olmak üzere hayati fonksiyona sahip birçok yapı da ağır olarak tahribata uğradı. 66’sı çocuk, 39’u kadın, 17’si yaşlı olmak üzere 300’e yakın sivilin hayatını kaybetti ve 2.000 civarında insan da saldırılardan yaralı olarak kurtuldu. Tam anlamıyla bir beşeri afetin sonuçlarını yaşamaktayız. Hiçbir memleket evladı, bu vatanda yaşayan hiçbir insan şimdiye kadar Filistin’in acısına bigâne kalmadı. Hepimiz elimizden geldiği kadar dualarla, fiili yardımlarla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ettik. Bu insani duruşumuzun bir gereğiydi,” diye konuştu.

Türk Kızılay’ın hem Batı Şeria’da, Kudüs’te hem de Gazze’de yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Kınık, Kızılay’ın sahibi olduğu iki ayrı ofisi ve delegasyonuyla birlikte çatışmaların başladığı tarihten bu yana acil sağlık hizmetleri, insani destek hizmetleri ve barınma destek hizmetleri verme konusunda üstün bir gayrette bulunduğunun altını çizdi.

Ambulans Hızlı Bir Şekilde Filistin’e Ulaşacak

Memur-Sen’e teşekkür ederek konuşmasını bitiren Kınık, “Memur-Sen, en çok ihtiyaç duyulan konuların başında gelen; yaralıları transfer edebilecek ve tıbbi bakım hizmeti verebilecek ileri reanimobil bir ambulansı Filistin’e bağışlıyor. Biz de aracılık ederek Memur-Sen’in kıymetli acil sağlık desteğini çok hızlı bir şekilde Filistin’e ulaştıracağız. Ben bütün Memur-Sen ailesine Memur-Sen Yönetim Kurulu nezdinde şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman yaptıkları gibi insani bir duruş sergilediler, duyarlı davrandılar. Her zaman yaptıkları gibi mazlumun, mağdurun ve ezilenin yanında oldular. Kendilerine çok yakışan bu erdemli davranışı sergilediler. Çok teşekkür ederim,” diye konuştu.

Türk Kızılay Genel Merkezinde düzenlenen bağış etkinliğine, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul, Soner Can Tufanoğlu ile Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ve Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı katıldı. Pandemi tedbirleri altında gerçekleştirilen etkinlikte gazeteciler de salonda yerini aldı. 

PAYLAŞ :